Bulgursalat er en af de bedste salater. Jeg sidder og skriver speciale for tiden, men bliver dog ofte forstyrret af min egen tankevirksomhed, som hele tiden kredser omkring ideer til nye opskrifter. Ligesom med denne opskrift…den kom jeg på over en svær tekst af Habermas fra 1984. Men i min verden er overspringshandlinger ok, især hvis de handler om mad.
Bulgursalat er god til alt eller bare som den er!
Bulgursalaten er rigtig god til kylling eller fisk, men jeg spiste den bare, som den var i en vegetarudgave, da min kæreste ikke var hjemme…Men jeg er sikker på, at han også ville kunne lide denne lækre bulgursalat! Ellers så kan jeg i øvrigt også varmt anbefale én af mine andre bulgursalater, nemlig mit bud på endnu en lækker bulgursalat opskrift med sommerens danske tomater, pinjekerner og masser af friske krydderurter!
En Lækker Bulgursalat
Ingredienser (3 pers.)
2 dl. bulgur
3 dl. vand
Salt
5 gulerødder
Akaciehonning
Olivenolie
Æblecidereddike
1 håndfuld mandler
100 gr. feta
2 nektariner
1 håndfuld persille
1 håndfuld basilikum
Frisk chili efter behag
Tilberedning af Bulgursalat
Gulerødderne skæres i skiver og lægges på en bageplade. Akaciehonning og olivenolie hældes over og det hele blandes godt sammen. Drys med salt og peber og bag dem i ovnen på 200 gr. i ca. 15 minutter.
Imens hældes bulguren i en lille gryde sammen med 3 dl. vand og lidt salt. Bulguren skal simre under låg indtil al væden er optaget og bulguren er færdigkogt. Det plejer at tage ca. 10 minutter, men hold øje.
Herefter forberedes de øvrige ingredienser. Rist mandlerne på en tør pande indtil de begynder at tage farve og lad dem derefter køle af. Skær nektarinerne og feta ud i tern og hak krydderurterne og chilien fint. Alle ingredienser er nu klar til at blive blandet sammen, men dog først når bulguren er kølet lidt af.
Når bulguren er kølet af blandes alle ingredienser sammen og der tilsættes 2 spsk. olivenolie, 1 spsk. æblecidereddike og salt og peber, og salaten kan serveres.
10 kommentarer
Skøn og sund salat, som jeg glæder mig til at tilberede.Meget inspirerende og frem for alt nytænkning.
Hej!
Og tusind tak : )
Der kommer snart nogle flere salater af samme skuffe.
Kærlig hilsen
Julie
Hej Julie.
Så prøvede vi også lige denne salat, men vi kunne ikke få nektariner, så vi skiftede dem ud med blommer – og det kan også godt anbefales. Salaten er simpelthen så delikat – bare én mere i rækken af dine kulinariske tryllerier 🙂 Tak, for det 🙂
Hej Julie,
Selv tak! Og tak for de søde ord : )
Det lyder da også super godt med blommer!
Kan den laves en 5 timer i forevejen?;)
Helt vildt vidunderlig salat. Du har virkelig talent for velsmagende, nytænkende mad.
Den ser så lækker ud – men jeg vil også gerne vide om man kan tilberede den dagen 5-6 timer i forvejen
Hej Jeanna, Det kan du sagtens!
Jeg er desperat efter opskrifter til tilbehør til min datters konfirmation på næste søndag… Vi skal ha kalvefilet og 2 slags kartofler…og mangler så grøntsager/salater…. Kan denne her bruges til kalvefilet..?
Det må gerne være nogle salater der falder i langt de flestes smag, men også nogle flotte og spændende … Kan du hjælpe mig..?
Kh Gitte
Hej Gitte, Undskyld mit sene svar, men har bare haft så meget at se til med min lille søn. Jeg vil anbefale dig at kigge min salat kategori igennem, der er en masse salater, der passer godt til kalvefilet og kartofler. Og denne her kan du også sagtens servere til! https://www.juliekarla.dk/category/frokost/salater-frokost/ Men denne her bulgursalat med jordbær er også god til kalvekød! https://www.juliekarla.dk/nem-bulgursalat-med-feta-og-jordbaer/ – du kan evt. tilsætte ærter, det er virkelig godt : )