Det er jo klassikeren over alle klassikere, men den er godt nok også god. Jeg har lavet tiramisu rigtig mange gange og til rigtig mange gæster. Dels fordi jeg kan huske opskriften i hovedet og det derfor er nemt og hurtigt for mig at lave desserten og dels fordi at det er en dessert som alle kan lide og som alligevel er lidt udover det sædvanlige. Da jeg skulle lave denne opskrift havde jeg kun 1 bæger marscapone i køleskabet og jeg plejer at bruge mere end det, så jeg måtte ændre lidt på min opskrift. Jeg tilføjede derfor piskefløde, hvilket jeg synes gav et meget fint resultat.
Tiramisu med hvid chokolade
Forb. tid
30 min
Tilb. tid
10 min
Lækker tiramisu med hvid chokolade, som er yderst vanedannende
Ret:
Dessert, kage
Køkken:
Italiensk
Antal: 6 personer
Ingredienser
- 250 gr. marscapone
- 3 æggeblommer
- 1/2 vaniljestang
- 3 æggehvider
- 2 dl. piskefløde
- 1 pk. ladyfingers
- 150 gr. flormelis
- 2 dl. stærk kaffe
- 3-4 spsk. marsala
- 50 gr. god hvid chokolade
Sådan gør du
- Æggeblommerne piskes hvide og luftige sammen med flormelisen og vaniljekornene.
- I en anden skål piskes æggehviderne helt luftige til en skum og i en tredje skål piskes fløden til flødeskum.
- Marscaponen røres godt sammen med æggeblommeblandingen, så der ikke er nogle klumper. Herefter blandes flødeskummen og til sidst æggehviderne forsigtigt i.
- Fordel de fine ladyfingers i et fad og dryp med kaffe og marsala over dem.
- Læg herefter et lag med creme over og derefter ladyfingers igen.
- Slut af med et lag creme og sæt desserten på køl indtil den skal spises. Lige før servering drysses den med kakao og revet hvid (god!) chokolade.
- Server kagen sammen en stærk kop kaffe og et lille tip er, at tiramisuen er endnu bedre dagen efter!