Her er min opskrift på et skønt valnøddebrød. Jeg er blevet inspireret af min søde faster, som altid bager valnøddebrød, som vi får sammen med en fed og kraftig sag af en gorgonzola. Jeg har dog ændret lidt på hendes opskrift da jeg bager valnødderne en smule sprøde i ovnen, før jeg dem vender dem i dejen, fordi det frembringer nøddesmagen på en helt særligt måde. Jeg synes det gør en stor forskel, i forhold til bare at putte dem direkte fra posen og ned i dejen. Jeg har netop spist to nybagte skiver til morgenmad med norsk myseost på og det smagte super godt. Brødet er uden feststof, men med alle de naturlige, umættede fedtsyrer fra valnødderne, som er vildt gode for kroppen.
Ingredienser (2 brød)
20 gr. gær
5 dl. lunkent vand
1 spsk. honning
2 tsk. groft salt.
150 gr. valnødder
600 gr. hvedemel
Tilberedning
Valnødderne spredes ud på en bageplade med bagepapir og bages i ovnen på 200 gr. i ca. 10 minutter, men hold øje, for de må endelig ikke brænde på, de skal blot være let ristede. herefter afkøles de på en tallerken.
Gæren røres ud i vandet sammen med honning og salt og herefter røres valnødderne i. Til sidst blandes melet i. Dejen skal ikke æltes, da den er alt for klistret til det, men blot røres rigtig godt sammen.
Da der er forholdsvis meget gær i skal dejen blot hæve i skålen under et tildækket klæde i ca. 1 1/2 time.
Derefter deles dejen i to og begge deje hældes over på en bageplade. Brødene bages i ca. 35-40 minutter på 200 gr.
Valnøddebrød
Forrige indlæg