Denne her salat med quinoa i glas kunne jeg sagtens spise hele tiden. Til frokost, aftensmad og endda til morgenmad med et spejlæg! Jeg behøves ikke noget kød til, da den indeholder de fleste af mine yndlings-salatingredienser – rødbede, avocado, grapefrugt, granatæblekerner og ja, selvfølgelig, QUINOA!
Salat med quinoa i glas!
Og hvorfor er salaten så i glas, spørger du måske? Ja, det er der faktisk ikke som sådan den store grund til, andet end at jeg synes, det ser så flot ud, og er en lidt sjov og anderledes måde at servere en salat på. Det er også smart, når man skal blande sennepsdressingen sammen med denne her salat med quinoa, for så er det bare lige at lægge låget på og ryste glasset godt og grundigt.
Og man kan sagtens bare nøjes med at servere salaten på en stor tallerken til to personer. Jeg synes bare, at det er lidt fint at servere et patentglas til hver, som man så selv kan hælde ud på tallerknen. Det gør det hele lidt ekstra sjovt, synes jeg.
- 1 dl. rød quinoa
- 2 dl. vand
- 50 gr. babyspinat
- 1 rødbede
- 1 grapefrugt
- 4 spsk. granatæblekerner
- 1 moden avocado
- 2 spsk. let ristede solsikkekerner
- Dressing:
- 1 spsk. olivenolie
- 1 spsk. agavesirup
- 1 spsk. dijonsennep
- 1 spsk. citronsaft
- 1 patentglas
- Skyl quinoaen i vand og hæld vandet fra. Kog quinoaen i 2 dl. vand under låg, indtil al væden er absorberet. Lad quinoaen køle af.
- Skræl rødbeden og kør den igennem en spiralizer. Har du ikke en spiralizer kan du sagtens skære den ud i tynde skiver med en kniv, skrælle små bånd med en kartoffelskræller eller rive den på et rivejern.
- Skyl babyspinaten og hak den groft. Skær avocadoen i skiver. Skræl grapefrugten og skær den ud i både.
- Fyld nu glasset med ingredienserne til salaten. Læg først et lag hakket spinat i bunden. Fordel rødbedestrimler ovenpå. Hæld den afkølede quinoa i, dernæst avocado, grapefrugt og quinoa igen og afslut med let ristede solsikkekerner.
- Bland alle ingredienserne til sennepsdressingen sammen og bland den i din salat med quinoa ved servering. Ryst glasset og hæld quinoasalaten ud på to tallerkner.
Opskriften på denne her salat med quinoa er fra min kogebog “Min sunde uge”, som du jo stadig kan nå at downloade gratis lige her på min blog under menuen kogebøger!
2 kommentarer
Hvor ser det fint ud! Og lækre ingredienser 🙂
Tak Christine! Det er også nogle af mine yndlingsingredienser : )