Her kommer en opskrift på en sund morgenmad med chiafrø, som dem der ofte læser med her på bloggen, ved, er noget jeg virkelig holder af at spise om morgenen. Jeg har lavet et utal af forskellige chiagrød, bl.a. denne her opskrift på sund chiagrød, og jeg synes hele tiden, at jeg finder på nye, sjove variationer, som jeg har lyst til at kaste mig over.
Denne her chiagrød er med blåbær og hindbær. Jeg havde en pose blandede bær i fryseren, som jeg kogte op og tilsatte vanilje. Med sådan en omgang bærkompot har jeg altid noget at peppe min morgenmad op med. Så vælger jeg enten at komme den i en chiagrød, som denne her, eller også topper jeg min skyr eller mine sunde pandekager med det.
Sund morgenmad med chiafrø og hemmeligheden bag den bedste chiagrød!
Når jeg laver chiagrød bruger jeg altid frosne bananstykker, som jeg blender basisgrøden med. Det giver en super dejlig, luftig grød, som nærmest går over i mousse-kategorien. Udover at bidrage til en luftig konsistens har den modne banan også den helt klare fordel, at det søder super meget, så man helt kan udelade anden form for sødemiddel.
- 2 dl. minimælk
- 2 store spsk. chiafrø
- 3 spsk. blå- og hindbærkompot
- 100 gr. frosne meget modne bananstykker
- Usaltede pistacienødder til pynt
- Blå- og hindbærkompottoen laves ved at hælde frosne blåbær og hindbær i en gryde og lad det koge op sammen med ren vaniljepulver. Lad det afkøle og sæt det i køleskabet og brug det i en sund morgenmad med chiafrø som denne her, eller ovenpå yoghurt med müsli eller havregrød.
- Aftenen før blandes chiafrøene sammen med mælken i en skål. Sæt skålen på køl natten over.
- Om morgenen blendes chiagrøden sammen med frosne bananstykker og blå- og hindbærkompot, indtil grøden er blendet godt sammen og man har en lækker luftig konsistens.
- Pynt chiagrøden med usaltede pistacienødder eller hvad du end lige har ved hånden af nødder eller tørrede frugter.
Og nu til en lille hemmelighed…
Jaaaa, jeg har glædet mig til at dele min lille hemmelighed. Jeg har nemlig en lille lækkerbisken af en babydreng inde i maven! Og jeg er bare så lykkelig og glad. Det har været et ønske i meget lang tid, og nu er det endelig blevet Mikkels og min tur til at byde et lille fint menneske til verden.
Jeg er lidt over fem måneder henne, så maven er begyndt at strutte fint, og jeg har det rigtig godt. De første tre måneder i forhold til mad var dog noget af en prøvelse, for jeg havde konstant kvalme og madlede ved nærmest alt. Lidt hårdt for en madblogger og særligt fordi, at jeg, da det var allermest slemt, var tre uger i Toscana, hvor jeg normalvis ville have kastet mig over alt! Men jeg klager ikke, for det er jo det hele værd!
Kvalmen er også helt væk, og nu har jeg bare en del forskellige mad cravings. Først og fremmest har jeg mega meget lyst til rigtig dansk mad! Altså frikadeller, brun sovs og kartofler og så smørrebrød! Uhhmmm jeg kunne spise inde hos Hallernes smørrebrød i Torvehallerne hver eneste dag…
Derudover er jeg også glad for alt, hvad der er friskt og heldigvis også sundt. Grøntsager og frugt er et hit, og gerne i rå form så jeg bare kan gå og gnave på noget hele tiden. Og så er den lille baby heldigvis også rigtig glad for chiagrød, så det laver jeg også tit om morgenen.
Jeg glæder mig også til et nyt kapitel af mit madliv, hvor jeg vil begynde at tænke mere i mad til børn og sjove og finurlige, sunde snacks, som forhåbentligt går rent ind hos de små.
Det var lige en lille (stor) personlig update fra mit liv. Det er lidt uvant for mig at lukke så meget op på den personlige front, for jeg prøver at holde min blog rimelig faglig, men nogle gange er nyheden bare så stor, at jeg har lyst til at fortælle alle og enhver det.
31 kommentarer
Tusind gange tillykke med graviditeten, hvor er det stort!
Tusind tak Malene! Ja, det føles også ret stort : )
Mmm lyder vældig lækkert med denne chiagrød. Jeg plejer at sætte frøene over i vand, det smager også godt.
Og ellers: stort stort tillykke med baby 🙂
Tak for tippet Sofie og TAK for lykønskningen!
Kære Julie
Tusind gange stort tillykke med den fantastiske nyhed! Jeg har faktisk gået og ventet på, om I mon skulle have børn – fordi jeg så gerne vil se, hvad du kan komme op med af gode ideer til mad til børn 😀 Jeg glæder mig til forsat at følge din blog – og måske se et enkelt billede eller to af den lille spilop, der er på vej 🙂 , Hjertelig tillykke igen, Det er en fantastisk rejse på alle måder 🙂
Ih tusind tak Rikke! Jeg glæder mig også til at prøve kræfter med en masse børnevenlig mad. Det blir et helt nyt eventyr! Og hvor er jeg glad for, at du stadig læser med : )
Stort tillykke! Da jeg så overskriften var jeg i tvivl, om det mon var en lille baby eller blot en hemmelig ingrediens. Måske begge dele? I hvert får sådan en lille størrelse hurtigt indflydelse på madlavningen 🙂
Hihi, ja den kunne godt narre, men heldigvis var det en hemmelighed af de helt store : ) Ja, jeg er spændt på, hvor meget indflydelse han kommer til at have på madlavningen fremover!
Stort tillykke ? Jeg er selv gravid og har netop i dag fået at vide det også er en dreng, så vi må ca være lige langt. Held og lykke med graviditet. Glæder mig til mange flere gode opskrifter fra dig.
Ej hvor dejligt Annette! Ja, vi må være ca. lige langt. Stort tillykke til dig også!
Hjerteligt tillykke med graviditeten. Nogle gange ville jeg ønske tiden kunne startes forfra og nyde mine dejlige unger igen og igen. Det er livets mirakel. De bedste ønsker.
Kh.
Anne-Marie
Årh tusind tak Anne-Marie, du kan tro vi også glæder os!
Lækker opskrift! Og stort tillykke med babybulen 🙂
Tak og TAK ; )
Stort tillykke! 🙂 Hvor er det skønt for jer <3
Ja, det er så dejligt, tusind tak Stine.
Stort tillykke! hvor dejligt for jer. Det bliver så spændende for jer. <3
tak for go' og sund inspiration. Spændende opskrift jeg må prøve med chiagrøden.
Smil Lene
@justlove2ndhand
Tak Lene, og tak fordi du læser med! Kan varmt anbefale chiagrøden.
Stort tillykke! 🙂
Tusind tak Frida!
Hejsa, der står at portionen er beregnet til 2 – vil det sige, at du deler grøden op i to dele, når du har lavet den færdig? (:
Tak for en fed blog, smukke billeder og gode opskrifter!
Ja, lige præcis! Og tak, dejligt at du læser med : )
Åhhh, hvor fantastisk!
Kæmpe stort tillykke til jer, det er simpelthen noget af det største og bedste <3
Kram fra AC
Tusind tak Ann-Christine! Jeg glæder mig også helt vildt til den lille mand kommer ud ; )
Hej Julie Karla
Jeg er for nylig begyndt at eksperimentere med chiagrød. Det er interessant, og skønt at du har så mange forskellige smagsvarianter at lade sig inspirere af 🙂
Jeg kan sådan set godt lide chiagrøden med havregryn i, men jeg har lyst til at prøve din variant med at blende frossen banan i. Tror du det dur, at lave en chiagrød med havregryn og så blende den med frossen banan?
… og så TILLYKKE med graviditeten!! Hvor er det skønt for dig og din kæreste 🙂
Kh. Sara
Hej Sara, Jeg tør ikke sige, om det bliver godt. Umiddelbart tror jeg ikke, at det er så godt at blende havregrynene med. Men jeg kan varmt anbefale, at du prøver at lave én uden havregryn med med frossen banan, så man får den bedste mousse-lignende konsistens. Det er altså virkelig godt! Og tak for lykønskningen ; )
Så fik jeg endelig prøvet at lave opskriften her, hold nu op, hvor er den god!! Jeg lavede den med kakao forleden – også god, men denne er endnu bedre synes jeg! Og så er der bare noget fascinerende over at de der små chiafrø kan blive til sådan en luftig mousse ?
Fantastisk! Det er jeg glad for at høre Rikke!
Kæmpe stort tillykke, hvor er det bare dejligt for jer?
Jeg synes det er SÅ fedt at du vælger at være personlig, det er der jeg får lyst til at læse mere.. Jeg kan godt li når jeg kan se/fornemmer hvem der er bag?
Så forsæt du bare med det?
Glæder mig til at prøve grøden, og se hvad min søn på 6 siger til det?
God påske
Hej
Jeg ville lige prøve denne her opskrift men kan jo ikke lige se hvor meget vanilje pulver der skal i?
Beklager et sent svar, men det er alt afhængig af hvor mange bær, du bruger. En knivspids er altid god til 2 dl. frosne bær fx.