Stegt flæsk i ovn er måske ikke verdens sundeste ret, men i selskab med en gang lækre grøntsagsnudler og avocado, så går det jo nok. Og lad mig straks indrømme det… Jeg kan altså virkelig godt lide sprødstegt økologisk flæsk. Måske er det lige nu min gravide mave, der taler, for som jeg har nævnt tidligere har jeg virkelig fået en craving for de gode gamle danske retter.
En anderledes stegt flæsk i ovn
Det er dog en noget atypisk stegt flæsk i ovn ret, som jeg har lavet her og ikke særlig dansk. Den er nok snarere ovre i det asiatiske køkken. Flæsken er nemlig paneret i sorte sesamfrø, som giver flæsken et ret dramatisk look, synes jeg, og så topper jeg grøntsagsnudlerne med frisk koriander, peanuts og et godt dryp soja. Der er altså ingen kartofler eller fed persillesovs i denne her opskrift, selvom der ikke er noget i vejen med det engang imellem. Det er trods alt vores nationalret!
- 350 gr. økologisk flæsk
- Sorte sesamfrø
- 1 gulerod
- 1 lille squash
- 1 rødbede
- 1 håndfuld frisk koriander
- 1 moden avocado
- 2-3 spsk. peanuts
- Soja
- Vend skiver af flæsk i sorte sesamfrø. Læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 200 gr., indtil skiverne er knasende sprøde.
- Snit grøntsagerne på en spiralizer eller et mandolinjern, så man får lange grøntsagsnudler. Bland den friske koriander i.
- Anret grøntsagsnudlerne på to tallerkner med stegt sesampaneret flæsk, skiver af avocado, peanuts og ekstra koriander. Dryp med soja og servér.
En lille hilsen fra Rom!
Mens jeg skriver det her indlæg, nyder jeg en cappuccino i Rom. Er nemlig på en lille miniferie, og det er så skønt at være tilbage. Særligt på grund af maden, som jeg ikke havde mulighed for at nyde fuldt ud, da jeg var i Italien i sommers pga. en slem graviditetskvalme. Men nu er jeg tilbage, og jeg glæder mig til at spise løs af lækre sager hernede. Min appetit er også steget helt vildt pga. graviditeten, så der skal nok være plads til en hel del!