Ja, så kommer jeg med noget så juleagtigt som en karrysild opskrift! Men hvis man allerede er ved at planlægge julefrokosterne nu, ja, så er det vel ikke for tidligt med en lille juleopskrift, som altså også kan spises på andre tidspunkter af året.
Jeg har lavet denne her ret lette karrysild opskrift et par gange før, og de fleste gange har det været mit bidrag til en sammeskuds-julefrokost. Og folk har da tit lige studset lidt over den, for traditionel er den jo ikke rigtig. Men den er altid faldt i god jord, og flot ser den ud på frokostbordet.
Mit personlige bud på en karrysild opskrift
Man kunne jo selvfølgelig også bare lave en helt klassisk karrysild, når frokosten skal forberedes, men jeg synes, det er lidt sjovt at pille lidt ved klassikerne og pifte dem godt og grundigt op. Faktisk var det meningen, at jeg ville lave denne her karrysild opskrift til min 30 års fødselsdag på søndag. Ja, du hørte rigtig – 30 år!!! Det er stort. Jeg havde nemlig tænkt mig at tage forskud på julen og lave det helt store julefrokostbord med alt, hvad der hører til.
Men så kom jeg i tanke om, at det sidste jeg ville var, at stå ude i køkkenet i al den tid mine gæster var her. Og knap nok få talt med dem jeg holder allermest af. Derfor ændrede jeg plan, og menuen er nu sammensat af forskellige ting, som jeg holder allermest af, og som ikke kræver meget forberedelse. Nogle af tingene får jeg udefra fra steder, jeg virkelig sætter pris på, og andre ting kræver minimal forberedelse af mig eller mind.
Jeg tør ikke rigtig løfte sløret for menuen her, da der måske er nogle af mine gæster, der læser med, men jeg har planlagt at lave et lille blogindlæg om maden til min 30-års fødselsdag efterfølgende, så I måske også kan blive lidt inspirerede.
Jeg kan dog sige så meget, at min gravide mave også har haft en del indflydelse på selve menuen. Det er nemlig ikke slankekost, vi skal have, men derimod indgår nogle ret heftige cravings, som jeg har og dyrker lige for tiden!?!
Nå, men der blev altså ikke plads til denne her karrysild opskrift på min fødselsdag. Til gengæld er jeg overbevist om, at den nok skal få sin plads på julefrokostbordet til december.
- 200 gr. marinerede sild
- 1/2 rødt æble
- 3-4 tørrede dadler
- Purløg
- 1 1/2 spsk. mayonaise
- 1 spsk. creme fraiche 18 %
- 1 tsk. karry
- Salt
- Frisk kværnet peber
- Start med at skære silden i små bidder, og anret dem på et fad. Skær æblet ud i små stykker, og drys dem over silden.
- Skær dadlerne over i meget tynde skiver, og drys dem over silden.
- Bland mayonaise, creme fraiche og karry sammen og smag til med salt og peber. Kom evt. karrydressingen i en sprøjtepose og lav små fine knopper af karrydressing rundt på fadet.
- Hak masser af purløg fint og drys det over.
- Afslut med godt med frisk kværnet peber. Servér karrysildene sammen med halve, smilende eller hårdkogte æg.
2 kommentarer
Tak for inspiration ?
Selv tak! Dejligt du læser med.