Jeg bliver i mit grønkålstema med en hurtig pastaret med bacon, grønkål, æble og kapers. Nogle ingredienser som jeg er helt vild med at sætte sammen. Jeg har lavet en lignende opskrift for noget tid siden, nemlig pasta med bacon, æg og asparges, hvor nogle af de samme ingredienser også indgår.
Og så er mit seneste indlæg jo også med det fantastiske grønkål, som jeg putter i alt, hvad jeg kan komme til, nemlig en stegt grønkål opskrift med quinoa.
Hurtig pastaret med bacon og RUG!
Rugpastaen i spaghettiform hamstrer jeg, når jeg er i helsekostforretninger eller økosupermarkeder i udlandet, for jeg er endnu ikke stødt på rugspaghettien i Danmark endnu. Til gengæld ved jeg, at man kan få rugpasta som skruer, penne og brede bånd i forskellige supermarkeder herhjemme.
Kan du ikke lige finde rugpastaen, så bare brug fuldkornsspaghetti i stedet for. Det er lige så godt. Men jeg er bare vild med den grove rug, og så mætter den helt fortrinligt godt.
- 250 gr. rugspaghetti eller fuldkornsspaghetti
- 75 gr. ribbet grønkål
- 150 gr. øko bacon
- 1 spsk. olivenolie
- 1 /2 rødt æble
- Kapersbær
- Salt
- Frisk kværnet peber
- Snit den ribbede grønkål helt fint.
- Steg baconen på en varm pande, indtil den er dejligt sprød. Lad baconen køle af.
- Kog pastaen efter pakkens anvisning i let saltet. Når pastaen er al dente hældes vandet fra og 1 spsk. olivenolie hældes over, så pastaen ikke klistrer sammen.
- Skær æblet i små fine stykker.
- Bland den ribbede grønkål sammen med den varme pasta. Hak den sprøde bacon fint og bland den i. Vend til sidst æbler og halverede kapersbær i.
- Anret pastaen på tallerknerne og drys med flagesalt og frisk kværnet peber. Afslut med gavmilde dryp af en god olivenolie.
2 kommentarer
Hej Julie ..
Først Til Lykke med at I er gravide igen 🙂 og jeg håber at din kvalme snart er forbi, så du kan gøre alt det du er god til og glad for 😀
Jeg skriver blot fordi at på denne ret, er det ikke muligt at se opskriften som andet end en lang “streng” … ikke noget panik, men nu ved du dét..
Hej igen .. K
J
Tusind tak for den søde hilsen, og ift opskriften, så håber jeg, det er løst nu!