Denne her omelet med bacon, æble og timian, kunne være oplagt at lave her i juledagene, hvor mange jo nok har netop de ingredienser liggende. Kombinationen af bacon og æble behøves ingen nærmere introduktion eller overtalelse for den sags skyld, for den sidder jo bare lige i skabet. Det har jeg også slået et slag for i mit sidste blogindlæg.
Omelet med bacon og æble, der mætter!
Jeg kan godt lide at spise omelet om morgenen, da det giver en super mæthedsfornemmelse, og holder en mæt længe. Det gør det også lidt nemmere ikke at kaste sig over alt for meget marcipan, småkager osv. op ad dagen, når man lige har lagt en god bund fra morgenstunden.
Jeg kan godt lide at spise denne her omelet med rugbrød til, og så er det virkelig noget, der mætter. Omeletten synes jeg er oplagt til morgenmad, men jeg kunne også sagtens spise den som en frokostret eller en hurtig aftensmad for den sags skyld.
- 4 æg
- 1 æble
- 2 spsk. finthakket timian
- 75 gr. bacon
- Salt
- Friskkværnet peber
- Steg baconen sprødt på en pande, og tag det af panden. Læg det over på en tallerken indtil brug. Skær æblerne i tynde både og steg dem i fedtstoffet fra baconen (tag evt. lidt fedtstof fra, hvis der er for meget).
- Tilsæt finthakket timian og hold æblerne varme på panden.
- Pisk æggene sammen med peber og salt, og bag omeletten på en varm pande med smør eller olie. Fordel de stegte timian-æbler ovenpå den færdigbagte omelet og pynt med sprødstegt, grofthakket bacon. Afslut med at putte ekstra frisk timian over din omelet med bacon samt frisk kværnet peber.
Her til sidst vil jeg bare lige ønske jer alle en rigtig dejlig jul! Jeg glæder mig til de næste dage med fuld afslapning og masser af god mad. I dag står den på forberedelse af ris a la mande, som jeg har ansvaret for, og så har jeg lige nogle brune kager, som skal bages. Og mens julemusikken kører i baggrunden, skal jeg nok for alvor komme i julehumør!
2 kommentarer
Dejlig opskrift, har netop spist retten med en af havens belle boskop æbler.
Ih hvor dejligt at høre!