Står du og mangler en nem og hurtig forret til nytårsaften, så kunne de her små auberginepizzaer med parmaskinke, gedeost, figner og timian måske være en idé? De er super nemme at lave og kræver minimal forberedelse, og personligt er jeg selv helt vild med dem.
Hurtig forret til nytårsaften, der kan laves i god tid
Er du ikke så meget til gedeost, kan du erstatte den med f.eks. en gorgonzola eller en mild brie. Det samme med timianen, som også kan erstattes af basilikum, hvis det er nemmere at få fat på her i sidste øjeblik.
Det gode ved denne her forret er, at aubergineskiverne kan bages god tid i forvejen, så du egentlig bare skal efterbage dem med gedeost og derefter lægge fyldet på. Noget der ikke behøver at tage længere end en 10-minutters tid. Og det er jo rart, så man kan bruge tiden sammen med sine gæster i stedet.
- 1 stor aubergine
- 1 gederulle (der bliver lidt til overs)
- 120 gr. parmaskinke
- 4 store tørrede figner
- Olivenolie
- Salt
- Friskkværnet peber
- Masser af frisk timian
- Skær auberginen ud i skiver. Læg skiverne på en bageplade og pensl dem med olivenolie. Drys med salt og friskkværnet peber og bag aubergineskiverne i ovnen ved 200 gr. i ca. 25 minutter.
- Tag de færdigbagte auberginer ud af ovnen og læg en skive gedeost helt ud til kanten af hver skive. Bag aubergineskiverne igen ved 225 gr. i ca. 7-10 minutter, indtil osten begynder at smelte en smule og blive let gylden.
- Læg en skive parmaskinke på hver aubergineskive samt tynde skiver af tørret figen.
- Pynt med frisk timian, drys med peber og dryp med en god olivenolie og servér evt. aubeginerne sammen med noget frisk rucola salat vendt i balsamico, olivenolie og salt og peber.
Min nytårsmenu
Mikkel og jeg skal være sammen med et vennepar i år, og vi skal stå for forret og dessert. Hovedretten står de for, som efter sigende skulle være noget lækkert vildt kød!
Vi har valgt at lave to små forretter i år (udover de obligatoriske østers som appetizers). Og så en lækker, mættende sag af en dessert. Her får I lige et indblik i planen indtil videre:
Forret
- Østers
- Mine yndlings rødbede-ravioli med avocado fetacreme og masser af krydderurter og ristede græskarkerner
- Stegte kammuslinger med en frisk æblesalat bestående af Julienne-snittede Granny Smith æbler og vårsalat vendt med citron, olivenolie, salt og peber og dryppet med en lækker senneps-honning dressing
Dessert
- En af de første opskrifter, jeg postede på min blog, men som jeg synes fortjener en revival. Nemlig min cheesecake brownie! Dertil serverer vi en god vaniljeis og friske blåbær. Det gode ved den her brownie er, at der er tilsat lidt syrlighed i form af citron i flødeostcremen, så det gir’ bare en lille smule syre. Og så vil jeg give den en tand mindre varme, end jeg før har gjort, for at gøre den bare en lille smule ekstra klæg. Og så tror jeg også vi er blevet mætte, når vi når her til!
11 kommentarer
Kære Julie Karla:-)
Tak for alt det du giver af kærlighed og inspiration til Verden.
Du er en ægte kunstner!
Mine to børn og jeg nyder dine opskrifter hver uge. Min søn er syg med en spiseforstyrrelse, men nogle af dine retter, kan jeg få ham til at spise.
Jeg ønsker dig stor lykke med din baby.
Godt nytår<3
Kærlig hilsen Gitte
Kære Gitte, Tusind, tusind tak for din søde besked. Den blev jeg meget rørt over. Jeg er så glad for, at du og dine børn kan lide mine opskrifter, og jeg ønsker alt det bedste for din søn. Rigtig godt nytår og endnu en gang tak fordi, du tager dig tid til at læse med. Kærlig hilsen Julie Karla
Åh, det ser super lækkert ud! Virkeligt god og kreativ løsning til nytårsaftenens forret.
Tusind tak Karla!
Jeg har lavet denne opskrift flere gange,mums siger jeg bare?mine gæster nød denne lille forret?den vil jeg helt sikkert lave som en velkomst nytårsaften,tak for de super gode opskrifter du deler med os ❤️
Det er mig der takker for den søde kommentar!
Den lyder virkelig lækker 🙂
Skal aubergine ikke udvandes i denne ret?
Nej, det behøves ikke!
Jeg vil gerne modtage nyhedsbrev. Tak.
Lækkert
Tak!