Mit bud på en lækker havregrød opskrift her med banan og chokolade, er lidt speciel for mig, da det nemlig var en opskrift, jeg lavede, den dag vandet gik i januar. Præcis den 23. januar nød jeg denne havregrød efter at have taget billeder af den i mit lille hjemme fotostudie. Det er lidt sjovt at tænke på.
Og så er den også helt særlig for mig, da denne her opskrift helt klart ligger i top tre over mine yndlings havregrød. Jeg elsker bare smagen af banan i min havregrød og selvfølgelig ikke mindst, når den har selskab af en super god chokolade.
Siden jeg lavede denne her havregrød første gang d. 23 januar, har jeg spist havregrød rigtig mange gange, for det er sådan en morgenmad, der virkelig mætter, og som man alligevel kan pimpe lidt op, så morgenmaden bliver bare lidt sjov. Og så er det nemt og hurtigt at lave, og det er vigtigt i mit liv lige nu, hvor man aldrig ved, hvornår baby vælger at vågne igen.
Det er også vigtigt for mig, at morgenmaden mætter, for frokost er ofte først muligt langt op af eftermiddagen, og derfor er det vigtigt, at jeg har fået lagt en god bund fra morgenstunden.
Lækker havregrød opskrift der smager som en dessert
Denne her havregrød opskrift indeholder nogle lidt dessertagtige ingredienser som f.eks. chokolade, kokos, banan og valnødder, og det kan vi li’! Mmmm… det smager så godt, og de fire ingredienser er helt klart nogle af mine favoritingredienser.
Forleden lavede jeg også en havregrød med kokos, banan og mango, og det var altså også en lækker kombi. Noget jeg i den forbindelse virkelig kan anbefale, og som gælder for begge opskrifter, er at blande kokosmel i selve grøden, når man koger den. Det giver grøden en skøn, sød og meget mild kokossmag, og det er efterhånden blevet et must i min morgengrød.
Sådan spicer du din havregrød op!
Hvis du har lyst til at få flere idéer til hvordan du kan spice din havregrød lidt op, så tag et kig på min grødkategori. Der er masser af inspiration at finde. Ellers kommer jeg også lige med et par guldkorn her, som jeg selv har stor glæde af, når det kommer til at kreere en lækker havregrød opskrift.
Når du skal lave en lækker havregrød opskrift!
- Riv en moden pære i din havregrød, tilsæt kanel og top med hakkede nødder
- Riv et æble i din havregrød, tilsæt kanel og top med lidt karamel a la dulce de leche
- Lav din havregrød på nøddemælk, som f.eks. økologisk cashewnøddemælk. Det giver grøden en helt fantastisk fyldighed og gør den ekstra dejlig cremet
- Har du kagecreme, mousse, marcipan, chokolade eller en hvilken som helst anden lækker ting tilovers fra din kagebagning, så gem det og kom det ovenpå din havregrød næste morgen. Jeg har f.eks. nydt min havregrød med hjemmelavet karamelsauce, hakket sund bounty guf og daddelkugler, æblesmør og revet marcipan fra julens konfekt.
- 1 dl. fint valsede havregryn
- 1 dl. grov valsede havregryn
- 2 spsk. kokosmel
- 2 dl. vand
- 2 1/2 dl. mælk
- Ren vaniljepulver
- 1 banan
- 2 spsk. groft hakkede valnødder
- 2 spsk. groft hakket chokolade 70-80 %
- Agavesirup
- Kom fint- og grov valsede havregryn, kokosmel, vand, mælk og et godt nip vaniljepulver i en gryde og lad det koge op, mens der røres. Når grøden tykner tages den af varmen og hviler lidt.
- Hak valnødderne groft.
- Hak chokoladen groft.
- Skær bananen i skiver.
- Anret havregrøden i to skåle. Pynt med bananskiver, groft hakkede valnødder og chokolade og afslut med et dryp agavesirup eller akaciehonning.
2 kommentarer
EJ hvor lyder den lækker! Tror jeg vil prøve at lave den med mandelmælk/kokosmælk 🙂
God idé : )