Denne her salat med gedeost, peberfrugt og grønkål lavede jeg egentlig ret hurtigt ud af ingredienser, vi lige havde liggende. Jeg har ikke så meget tid i hverdagen for tiden til at udtænke nye opskrifter, derfor er det jo bare fedt, når opskriften ligesom opstår af sig selv ud af ting, man har i forvejen.
Salat med gedeost og spejlæg til aften- og morgenmad!
Vi spiste faktisk denne her salat med gedeost og grønkål både til aftensmad sammen med lidt kylling og til morgenmad med spejlæg, hvor jeg tog billedet. Begge dele fungerede super godt, og det er altså meget lækkert at starte morgenen engang imellem på en super sund måde. Det giver bare lidt ekstra energi og god samvittighed.
Jeg må indrømme, at morgenmaden mange af dagene består af en to-go latte hos Emmerys og et eller andet lækkert derfra. Det passer nemlig lige med, at Nord sover så godt i barnevognen om morgenen/formiddagen, og jeg aldrig har nået at spise morgenmad inden da. Så jeg får gået mange morgenture rundt på Christianshavn med en kop kaffe og bolle eller kage i hånden. Og det er jo heller ikke helt dårligt.
- 200 gr. grønkål
- 2 røde snackpebre
- Olivenolie
- 1 tsk. balsamico eddike
- Salt
- Peber
- 75 gr. frisk gedeost
- Ristede solsikkekerner
- 2 spejlæg
- Rib grønkålen og hak den meget fint.
- Rist solsikkekernerne på en tør pande, indtil de begynder at tage lidt farve. Lad dem afkøle.
- Skær den røde peber i små stykker og steg dem ved svag varme på en pande med olivenolie, indtil de er dejligt bløde. Kom dem i en skål og vend dem i balsamicoeddike, salt og peber.
- Bland derefter den stegte peberfrugt sammen med den fint hakkede grønkål og sørg for at få den gode olie og saft fra peberfrugterne med.
- Drys med ristede solsikkekerner og smuldret blød feta og servér evt. salaten med spejlæg til.