Her kommer lige en lynhurtig og nem quinoagrød, som jeg lige nåede at lave før babyen stod op den anden dag. Jeg har længe haft en pakke quinoaflager stående i skabet, som jeg købte i et øko supermarked i Barcelona, men har ikke rigtig vidst, hvordan jeg skulle bruge det.
Men efter at have googlet lidt, fandt jeg frem til, at man egentlig bare kan bruge dem, som man bruger havregryn. Derfor røg de i min grød den anden morgen, og jeg var ret vild med det. De smager (selvfølgelig) som de hele quinoafrø, og giver derfor grøden en anderledes og mere nuanceret smag end grød udelukkende med havregryn gør. Virkelig dejligt at variere sin morgengrød engang i mellem.
Nem quinoagrød med tropisk touch
Jeg serverede quinoagrøden sammen med skøn moden mango, banan og kokos, og vaniljen blandede jeg i selve grøden. Det er en lidt tropisk kombi, som jeg også er super glad for ovenpå min almindelige havregrød. Og som også går lidt igen i min chiagrød med kokos og mango.
Btw. er det ikke en flot skål? Er så glad for den. Det er én Mikkel købte med hjem til mig i gave fra Udinese. Det samme med skeen. Han er simpelthen så god til at købe foodstyling props til mig, når han er på rejse med arbejdet. Og jeg kan ikke komme i tanke om noget bedre, da jeg efterhånden er blevet lidt af en samler af særligt keramik og stentøj.
- 1 dl. quinoaflager kan købes i helsekostforretninger
- 1 dl. havregryn
- 2 dl. mælk
- 3 dl. vand
- 1/4 tsk. ren vaniljepulver
- 1-2 spsk. kokosmel
- Mango
- Banan
- Evt. mynte eller citronmelisse
- Bland quinoaflager sammen med havregryn og vaniljepulver i en gryde.
- Tilsæt vand og mælk og lad grøden koge op under omrøring.
- Når quinoagrøden tykner efter et par minutter tages den af varmen, og står et par minutter.
- Pynt quinoagrøden med små stykker mango, banan og ekstra kokosmel.
- Afslut gerne med blade af mynte eller citronmelisse.