Denne her tomatsalat med mozzarella og quinoa opstod lidt ud af det blå, eller det vil sige ud fra, hvad jeg havde på lager. Sådan er det for det meste lige pt., da jeg ikke rigtig har så meget tid til at udtænke de store nye madopskrifter.
Før baby brugte jeg meget tit aftenerne på at researche og idéudvikle nye opskrifter, men kl. 20 er jeg helt smadret, og så er lidt TV eller Instagram mere sagen for tiden, hvor hjernen lige kan blive koblet fra. Men det skal nok komme tilbage.
Det gør dog ikke opskrifterne ringere. Tværtimod bare lidt nemmere, hvilket er rart for mange på en travl hverdag. Og så hjælper det meget på min madlavning, at min lille krydderurtehave på altanen blomstrer i fuld flor, og jeg i år har plantet alskens krydderurter. Det kan bare peppe alle salater op med lidt frisk mynte, ærteskud, løvstikke eller kørvel. Og de varme retter bliver bare lidt bedre af frisk oregano, salvie eller timian.
Tomatsalat med mozzarella og quinoa er en lækker hverdagssalat
- 1 dl sort quinoa
- 2 dl. vand
- Ca. 300 gr. San Marzano tomater eller cherrytomater
- 1/4 rødløg
- 1 spsk. balsamico
- 1 spsk. olivenolie
- 1 mozzarella
- 2 spsk. let ristede pinjekerner
- 1 håndfuld frisk oregano
- Salt
- Friskkværnet peber
- Skyl quinoaen grundigt og kom det i en gryde med vand og lidt salt. Kog quinoaen under låg indtil al vandet er absorberet. Lad quinoaen køle af.
- Skær tomaterne over i skiver og vend dem forsigtigt med balsamico, olivenolie, fintsnittet rødløg og finthakket oregano. Smag til med salt og peber.
- Vend til sidst forsigtigt den afkølede quinoa i og anret tomatsalaten med stykker af frisk mozzarella ovenpå og drys med let ristede pinjekerner.
Tomatsalat med mozzarella – en klassiker med et twist
Jeg faldt over nogle lækre, danske San Marzano tomater på ét af mine utallige besøg i Irma i sidste uge (har jeg sagt, at jeg ELSKER at handle ind og det bedste er, at på barslen kan man gøre det hele tiden!!). De så virkelig juicy ud, og var ret sikker på, at de “bare” skulle bruges i en klassisk tomatsalat med mozzarella.
Men da jeg så kom hjem og kiggede i mit basislager tænkte jeg, at lidt quinoa kunne klæde tomatsalaten godt og derudover gøre den mere fyldig, så den kunne udgøre hovedtilbehøret til vores oksefrikadeller. Nogle gange skal der ikke så meget til for at gøre de klassiske retter som tomatsalat med mozzarella lidt sjovere, og quinoaen synes jeg var et hit.
4 kommentarer
Ser knallgodt ut!! 🙂
Tak Kamilla!
Super lækkert – en stensikker vinder – mega thumbs up her fra!
Tusind tak Stefan! Dejligt at høre.