Nem hverdagsmad har virkelig fået en helt anden betydning for mig, efter jeg er blevet mor. For hvor nem hverdagsmad før betød i hvert fald en times madlavning, betyder det nu ofte snarere 20 minutter. Og så er det jo rart, når man lige har en pose oksefrikadeller liggende i fryseren, og det eneste man skal gøre er at pimpe dem lidt ved at komme dem på spyd med mini mozzarellaer, cherrytomater og krydderurter.
Nem hverdagsmad som børnene kan lide
De her spyd har jeg haft held med at servere for de lidt større børn, og tænker også, at det er en sjov ting at lave med børnene, hvis de er med i køkkenet. Man behøves jo ikke ‘kun’ at putte mozzarella og tomat på sammen med oksefrikadellerne. Det kunne også være andre grøntsager, en anden slags ost, eller måske endda stykker af melon eller jordbær!
Vi spiste de her spyd sammen med nogle varme fuldkornspitabrød og en cremefraiche dressing med hvidløg og masser af krydderurter, og det tog ikke mere end en halv times tid at lave aftensmad. Dejligt, på en travl hverdag.
Jeg glæder mig altså også helt vildt til Nord kan spise med ved bordet og deltage aktivt i aftensmåltidet. Glæder mig til at lave maden sjov og børnevenlig og forhåbentlig også komme med nogle børnevenlige opskrifter, jeg kan dele her på bloggen. Det bliver endnu et spændende madkapitel at dykke ned i, og håber bare Nord er frisk på den!
- Opskrift på oksefrikadeller se link i ovenstående tekst
- 1 pakke mini mozzarellaer
- 1 pakke cherrytomater
- Friske krydderurter som f.eks. basilikum salvie eller løvstikke
- Grillspyde
- Kom de færdigstegte oksefrikadeller på spyd og kom mozzarella, cherrytomater og friske krydderurter ind imellem.
- Servér evt. til pitabrød, salat eller pasta.