Denne her opskrift på bruschetta med tomat (balsamicoglaserede tomater that is) og rørt feta, er den sidste opskrift her fra Danmark i den næste måned. For jeg og min lille familie drager nemlig til Barcelona i morgen for at nyde hinanden og ikke mindst byen.
Vi skal være der i en måned og holde barsel, og bo i en dejlig, dejlig lejlighed, og jeg håber da meget, jeg lige får mulighed for at lave en update eller to dernede fra, måske endda en lille opskrift med lækre spanske råvarer. I hvert fald kan du følge med på Instagram, hvis du har lyst til at se, hvad vi går rundt og laver.
Bruschetta med tomat vendt i balsamico og honning
Jeg laver rigtig tit de her tomater vendt i balsamico og en smule honning, og stegt indtil de bliver dejligt bløde. De er så gode ovenpå en salat, en pastaret eller ovenpå en lækker bruschetta som her.
Til de her bruschetta med tomat og feta har jeg brugt min opskrift på rørt feta med hvidløg som det cremede element på de ristede brød. Jeg elsker rørt feta, og laver man de her bruschetta til f.eks. forret, kan man komme alle mulige slags toppings ovenpå udover de balsamicoglaserede tomater. Her kommer jeg lige med nogle enkelte forslag:
- Friske figner og salvie
- Stegte skiver portobellosvampe
- Røget laks
- Skiver af bagt Hokkaido græskar og frisk basilikum
Har man tiden, vil det være ret så fint at lave et stort fad med alle mulige forskellige slags bruschetta, hvor den rørte fetacreme er det gennemgående element. Kan I se det for jer?! Så skulle man jo selvfølgelig nok bare lige gøre brødene end smule mindre, end jeg har gjort her.
Nå men, det var alt herfra. Nu skal jeg have pakket til en hel måned, og det er ikke så let med en baby, der bruger masser af det hele! Ikke mindst al hans legetøj. Men jeg glææææder mig sådan, og giver en melding dernede fra!
- 250 gr. cocktailtomater eller San Marzano eller cherrytomater
- 2 spsk. olivenolie
- 2 spsk. balsamicoeddike
- 1 tsk. akaciehonning
- Salt
- Peber
- 1 portion rørt feta
- 4 skiver ristet brød
- Frisk rosmarin
- Varm olien op på panden ved lav varme, og kom tomaterne på. Lad dem stege 5-10 minutter, mens de vendes undervejs.
- Kom balsamico og honning på, og vend tomaterne godt rundt. Lad tomaterne stege 5-10 minutter ved mellemvarme, indtil de er blevet let rykne og bløde, og skindet så småt begynder at komme af. Balsamicoen og honningen skulle gerne karamelisere en smule.
- Tag tomaterne af varmen.
- Rist brødet.
- Varm olivenolie op på en lille pande ved høj varme. Kom friske rosmarinblade i, og steg dem sprøde. Læg dem over på fedtsugende køkkenrulle efterfølgende.
- Anret nu. Kom den rørte feta på det ristede brød. Læg de balsamicoglaserede tomater ovenpå. Dryp endelig den overskydende olie/eddike/honning over. Drys med sprøde, ristede romarinblade og afslut med masser af friskkværnet salt og peber.
2 kommentarer
Whauu 👌🙏🏼👍Hvor smagte det godt💐❤️
Juhuuu Ih hvor skønt at høre!