Her kommer endnu en hurtig opskrift på en nem tapas med manchego og pære. Nu er vi ikke i Baskerlandet mere, og så hedder det ikke længere pinxtos men bare tapas. Vi er nemlig tilbage i Barcelona i vores lille hyggelige lejlighed, og jeg får lavet en del hapsere som dem her.
Nem tapas med en særlig dressing
Hemmeligheden bag de her simple hapsere er kombinationen af sennep og honning, som passer så fortrinligt godt sammen med den lidt fede manchego og søde pære. Mikkel foreslog at toppe dem med lidt lækkert Serano skinke eller sortfodsskinke, som vi nyder godt af hernede. Og det tror jeg helt sikkert vil være lækkert.
Man kunne også sagtens udelade brødet, og så lave nogle små pindemads-agtige tapas på et fad, hvor man lægger manchego, pære, og sennep i lag, og så drypper honning over til sidst. Det kunne også være ret så fint.
Jeg ville rigtig gerne have drysset frisk timian over de her tapas, men havde det ikke lige ved hånden her i ferielejligheden. Men det vil jeg helt klart anbefale jer at gøre.
- 4 skiver ristet brød jeg brugte et valnøddebrød
- Tynde skiver Manchego ost
- Tynde skiver moden pære
- Sennep f.eks. dijonsennep
- Flydende honning
- Smør de ristede brød med sennep.
- Dryp derefter honning over.
- Læg ost og pære i lag og servér med et ekstra dryp honning og gerne frisk finthakket timian.
Ellers nyder vi bare tiden hernede, og ikke mindst at vi er så meget sammen. Jeg synes Barcelona er en super børnevenlig storby, og Nord får mange søde komplimenter. Vi tager på små ture hver dag, enten til forskellige kvarterer af byen eller også ud af byen til nærliggende byer.
Vores helt klare favorit er Sitges, som ligger en god halv time i tog fra Barcelona. ELSKER simpelthen den by. Den er bare så hyggelig! I morgen drager vi lidt længere nemlig til Vilanova, og på mandag er det Girona. Så der sker lidt hele tiden, og følg endelig med på Instragram, hvis du har lyst.