Mmmm… her kommer opskriften på en lækker grød med banan, pære og mørk chokolade, som jeg lavede en af de sidste dage i Barcelona. Inspireret af denne her mega lækre (og endda veganske) muffin med pære, banan og chokolade, som jeg fik på et af stamstederne i Barcelona.
En lækker grød på mandelmælk
Det er altså virkelig en skøn kombination, og jeg var helt hooked på at genskabe den lækre muffin i en havregrødsudgave. Og det var virkelig en lækker grød. Særligt fordi jeg brugte usødet mandelmælk i stedet for vand eller komælk, hvilket gjorde den ekstra cremet.
Så hvis man også valgte en vegansk chokolade, hvilket jeg dog ikke lige havde ved hånden, så kunne man faktisk også lave denne her grødopskrift helt vegansk (altså uden animalske produkter), hvis man lever efter det. Det gør jeg dog ikke. Jeg synes bare, det er dejligt nogle gange at skifte komælk og lignende ud med andre ting for at få en anden smagsoplevelse.
Det skal lige siges, at jeg ikke havde nogen målekande i vores lejlighed i Barcelona, så det er på øjemål, at jeg brugte 1,5 dl. havregryn og det dobbelte mælk. Så hvis du synes, grøden trænger til lidt mere mælk, så tilsætter du jo selvfølgelig bare det.
- 1,5 dl. havregryn
- Ca. 3 dl. usødet mandelmælk måske en smule mere, hvis grøden ønskes mere lind
- 1/2 stk meget moden banan
- 1/2 stk meget moden pære
- Grofthakket mørk chokolade 70 %
- Evt. grofthakkede mandler
- Mos bananen med en gaffel og skær pæren i små stykker.
- Bring mandelmælken i kog sammen med havregrynene, og kom den moste banan samt pærestykkerne i.
- Lad grøden koge under omrøring et par minutter, indtil den er tyknet og opnået den rette konsistens.
- Servér havregrøden med grofthakket mørk chokolade og evt. grofthakkede mandler samt friske stykker pære.
Barcelona tur-retur
Og nu er vi altså kommet hjem igen fra vores tur til Barcelona. Sikke dog en måned flyver afsted, og Nord er blevet en måned ældre… Ih han blir så stor, så hurtigt! Næsten lidt for hurtigt…
Men vi har haft det helt fantastisk, og nydt at være sammen hele tiden. Og så har vi fået masser af lækker mad, men alt det og meget mere deler jeg med jer på et senere tidspunkt. Det er nemlig ikke det sidste, I kommer til at høre om Barcelonas gastronomiske herligheder.