Nogle gange kan jeg slet ikke vente med at dele en opskrift med jer, som f.eks. er tilfældet med denne her quinoa risotto opskrift med avocado og parmesan, som jeg lavede i går aftes. Mmm… det smagte godt, og var en dejlig anderledes og væsentlig nemmere slags “risotto”, og nok også lidt sundere, end den traditionelle med ris.
Nem quinoa risotto opskrift på under en halv time
Jeg vil skyde på, at denne her opskrift ikke tager mere end en halv time at lave. Netop fordi, at den modne avocado udgør den cremede base, og ikke en lang indkogning af bouillon og alt muligt. Avocadoerne skal bare moses og blandes sammen med den varme quinoa plus lidt ekstra lækkerier og en, to, tre vupti, så har man en lækker cremet quinotto… kan man egentlig kalde den det?
Jeg har før brugt avocado som en slags “sauce” eller i hvert fald det cremede element i mine opskrifter. Som f.eks. med denne her pastaret med avocado sauce.
- 1,5 dl. quinoa i flere farver eller blot hvid sort eller rød
- 3 dl. vand
- 2 stk modne avocadoer
- 2 stk små løg
- 2 fed hvidløg
- Olivenolie
- 3 håndfulde fintrevet parmesan
- 1/2 tsk. salt
- Friskkværnet peber
- 1 tsk. citronsaft
- 1 tsk. æblecidereddike
- 2-3 spsk. finthakket frisk persille
- Chiliflager
- Ristede græskarkerner
- Kog quinoaen under låg, indtil al vandet er absorberet. Hold den færdigkogte quinoa varm under låg.
- Snit løget fint og steg det gyldent i olivenolie ved middelvarme sammen med finthakket hvidløg.
- Bland de bløde løg sammen med den lune quinoa.
- Mos avocadoen med en gaffel og vend den i quinoaen sammen med fintrevet parmesan.
- Tilsæt citronsaft, salt, peber, chiliflager efter behag og æblecidereddike samt finthakket frisk persille, og rør godt rundt. Smag til med salt og peber.
- Rist græskarkernerne let, evt. på samme pande, hvor du stegte løgene.
- Anret quinoa risottoen på to tallerkner. Drys med ristede græskarkerner, friskkværnet peber og et godt dryp god olivenolie.
Retten kan også sagtens spises af børn, og jeg ville faktisk have serveret den for Nord, hvis ikke det var fordi, at jeg “kom til” at putte frisk persille i. Det er vist noget med, at babyer ikke må få friske krydderurter medmindre, det bliver kogt med i en ret. I hvertfald så laver jeg den uden næste gang og uden chili, for jeg tror, at han vil være ret vild med denne her avocado sag.