Denne her spidskålssalat med mormordressing er super enkel og nem at lave, og smager godt til nærmest al slags kød eller fisk. Jeg elsker en god gammeldags mormordressing, og bruger den gerne sammen med alle mulige forskellige slags salat- eller kåltyper. En anden favorit udover denne her med spidskål, er at blande dressingen med finthakket grønkål. Mmmm… det er bare godt og lige sæson for det. Og i sær hvis man lige topper den med tørrede tranebær.
Det tror jeg sørme, jeg skal lave i aften, da jeg har fået en kæmpe buket biodynamisk grønkål med i min tordagskasse fra Birkemosegård. Åh, jeg elsker bare at få den kasse, som jeg selv henter lige rundt om hjørnet her på Christianshavn. Der er ikke noget bedre end at pakke lækre grøntsager ud, og min hjerne går straks i gang med at tænke i nye opskrifter!
Det grønne guld
Apropos grønkål som jo er i sæson lige nu, så har jeg simpelthen en masse opskrifter liggende med det grønne guld, som jeg kalder det, da det jo er noget nær det sundeste, man kan indtage. Super fiberrig, indeholder masser af vitaminer, og så synes jeg bare, det smager rigtig godt! Her kommer lige 5 af dem til inspiration!
- Stegt grønkål opskrift med quinoa
- Grønkålssalat med rødbede og solsikkekernesmør
- Salat med grønkål og bacon
- Salat med gedeost, peberfrugt og grønkål
- Hurtig pastaret med bacon og grønkål
- 1/2 spidskål 250 gr. fintsnittet
- 1 portion mormordressing (se link i tekst)
- 1 æble
- 1 håndfuld ristede mandler
- Snit spidskålen fint.
- Rør mormordressingen sammen og bland den med den fintsnittede spidskål.
- Vend tynde æbleskiver i.
- Anret salaten med grofthakkede ristede mandler, og afslut med lidt ekstra friskpresset citronsaft og friskkværnet peber.