Det sker ofte, at jeg hurtigt bikser en biksemad sammen, når jeg har kød tilovers fra dagen før. Og det sker også tit, at kartoflerne er skiftet ud med blomkål i biksemaden. Selvom der absolut ikke er noget galt med de stegte kartofler, dem er jeg også glad for.
En lettere biksemad
Men denne her biksemad er lidt lettere, og så har jeg lavet en lynhurtig bernaise dressing til, som jo egentlig bare er græsk yoghurt rørt op med lidt dijonsennep, frisk estragon, salt og peber. De syltede rødbeder er skiftet ud med frisk rødbede, men spejlæggene dem rører vi selvfølgelig ikke ved.
- 400 gr. små blomkålsbuketter
- 300 gr. stegt kød fra dagen før skåret i små stykker (jeg brugte rester af svinekoteletter)
- 1 stk løg
- 1 spsk. smør
- Salt
- Friskkværnet peber
- 1 dl. græsk yoghurt 10 %
- 1 ½ spsk. frisk finthakket estragon
- ½ tsk. dijonsennep
- Salt
- Friskkværnet peber
- 2 spejlæg
- Revet rå rødbede
- Skær løget ud i små tern og steg dem bløde i smør.
- Tilsæt blomkålsbuketterne og lad dem stege med et par minutter.
- Tilsæt kødet og lad det stege videre et par minutter under omrøring.
- Smag til med masser af friskkværnet peber og salt.
- Bland finthakket frisk estragon sammen med græsk yoghurt, sennep og smag til med salt og peber.
- Snit rødbeden igennem en spiralizer, på et rivejern eller et mandolinjern.
- Steg de to spejlæg og servér dem sammen med biksemaden, revet rødbede og den kolde bernaise dressing.
Som jeg skrev i mit forrige indlæg er jeg i denne her uge på en lille miniferie hos mine forældre i Aarhus med bettemanden. Der bliver i den grad hygget, og morfar, Nord og jeg var et smut i Flensborg i går for at handle lidt ind til julen. Jeg var en tur i Biomarkt og gik vist lidt amok i lækre, lækre øko og biodynamiske varer. Fik bl.a. fire glas mandelsmør med hjem….der er vist nogen, der er lidt afhængig! Og så hjælper det jo selvfølgelig heller ikke på det, at lillemanden også har udviklet en kærlighed til det dejlige nøddesmør.
Nå men, vi hygger i hvert fald. Selvom vi savner faren, der knokler for at finansiere morens mandelsmør i Singapore!
2 kommentarer
Nu har jeg fulgt din blog i lidt tid, og synes bare det er så flotte billeder du tager. Tænk at du kan få biksemad til at se så lækker ud ☺️
Årh tak Josefine!