Quinoa med bagte æbler – det lyder måske lidt sjovt, men det smager virkelig skønt, og er en lækker og anderledes morgenmad. Masser af fibre, proteiner og sunde fedtstoffer. Alt det vi gerne vil have i vores morgenmad og ikke mindst her i januarmåned.
De fleste bruger nok de små fine quinoa frø i salater til frokost eller aftensmad, eller som alternativ til ris og pasta. Men de kan også sagtens bruges til morgenmad. Her er de i følgeskab med dejlige bagte æbler med kanel og mit elskede mandelsmør.
Quinoa med bagte æbler og MANDELSMØR!
Var i Tyskland i starten af december måned og købte et par glas af det gode økologiske mandelsmør, så nu er skabet fyldt godt op! Men du kan selvfølgelig også købe det her i Danmark enten i helsekostforretninger eller på nettet.
Men faktisk er Irma begyndt at sælge nøddesmør, har jeg set, og Urtekram har vist også fået nogle nye produkter på markedet, så dem kan du også sagtens bruge. Det behøver ikke at være ren mandelsmør. Andre nødder fungerer også godt her. Du kan selvfølgelig også altid lave det selv.
- 1 dl. quinoa hvid, rød eller sort jeg brugte blandede farver
- 2 dl. vand
- ½ tsk. ren vaniljepulver
- 2 stk æbler
- 1 tsk. kanel
- 1 spsk. kokosolie
- 1 spsk. kokospalmesukker
- 4 spsk. græsk yoghurt
- 2 spsk. mandelsmør
- Rens quinoaen med koldt vand og kog det under låg, indtil al vand er absorberet.
- Lad det køle helt af.
- Skræl æblerne og skær dem i små stykker.
- Smelt kokosolien og bland det sammen med æblestykkerne og 1 tsk. kanel.
- Sæt kanelæblerne i ovnen og bag dem ved 200 gr. i ca. 20 minutter.
- Lad dem køle af.
- Bland den afkølede quinoa sammen med vaniljepulver, og anret quinoaen i to skåle.
- Læg de kanelbagte æblestykker ovenpå og afslut derefter med græsk yoghurt og mandelsmør.
- Drys evt. med grofthakkede mandler.
Godt nytår
Håber ellers I er kommet godt ind i det nye år! Det er jeg, selvom nytårsaften var lidt hård for den lille mand. Han var mildest talt ikke begejstret for nytårsbragene, og jeg må sige, at jeg heller ikke er fan af fyrværkeri. Det gik jo helt amok her på Christianshavn, og kan virkelig godt sætte mig ind i, hvor hårdt det må være for f.eks. hundeejere sådan en aften.
Nå, men bortset fra det, så havde vi en skøn aften i gode venners lag og SUPER lækker mad, som vi havde fået udefra. Selvom jeg elsker at lave mad, er det altså rart nogle gange bare at sætte sig til bords uden at skulle gøre så meget andet end at varme det op og anrette. Så det er nok ikke sidste gang, i hvert fald mens man har helt små børn.
2 kommentarer
Det lyder bestemt anderledes, men også virkelig lækkert! Det skal prøves!
Hvilket mærke mandelsmør køber du i Tyskland? Og i hvilke butikker dernede? Samt hvordan er prisen?
Tak for skøn inspiration. Klapper altid over nye indlæg fra dig!
Hej Camilla Kirstine, jeg køber altid mandelsmør af mærket Monki, og det kan man få i stort set alle store økologiske supermarkedskæder i Tyskland. Jeg køber gerne ind i Denns biomarkt eller bio company ? og et glas koster ca. 75 kr i forhold til ca. 140-150 kr herhjemme! Så man sparer da noget.