Jeg elsker broccolipizza, og det er nok en af de hverdagsretter, der oftest går igen herhjemme. Det er nemlig super nemt og hurtigt at lave, og så smager det bare godt.
Broccolipizza med asparges og hjemmespirede ærtespirer
Til denne her broccolipizza har jeg brugt nye danske asparges, som jeg lige har høvlet fint med en kartoffelskræller og bacon. Og så har jeg brugt mine hjemmespirede ærtespirer som topping. Det er prikken over i’et og hvis du gerne vil læse lidt om min nye spire-hobby, kan du læse mere her. Har man ikke lige ærtespirer ved hånden, så kan man også sagtens bruge nye friske ærter.
Super lækker og meget nem at lave. En broccolipizza for hele familien!
- 400 gr broccolibuketter (1 mellemstort broccoli)
- 3 æg
- 1 stor spsk FiberHUSK (kan købes i helsekostforretninger)
- salt
- 1 pk bacon i skiver
- 2 mozzarellaer
- 1 bundt grønne asparges
- 1 lille skål ærtespirer (eller friske nye ærter)
- Læg baconen på en bageplade med bagepapir og bag skiverne i ovnen ved 200 gr., indtil baconen er sprød. Læg baconskiverne over på noget fedtsugende køkkenrulle og stil det til side.
Kom broccolibuketterne i en foodprocessor og blend det helt fint.
Hæld den fint revne broccoli over i en skål og rør det sammen med æg, fiberHUSK og lidt salt.
Smør dejen ud med en grydeske på en bageplade, og bag dejen i ovnen i ca. 25 min. ved 200 gr., eller indtil den har fået en gylden overflade, kan løftes fra bagepapiret og føles fast i det.
Fordel mozzarellaen på den færdigbagte broccolibund.
Brug en kartoffelskræller til at lave fine tynde aspargesstrimler. Det er nemmest at gøre, hvis man holder fast i bunden, og skræller væk fra en selv. Fordel aspargesstrimlerne oven på pizzaen og læg derefter bacon på.
Bag pizzaen i ca. 10 minutter, eller indtil osten er smeltet. Server pizzaen med friske ærtespirer, og dryp med en god olivenolie.