Denne her broccoli sauce lavede jeg i går sammen med nogle skønne øko gnocchi, som jeg fandt i det nye italienske supermarked Eataly i Illum. En lækker cremet sauce, som består af et helt broccoli hoved! Det er altså et hit, og en super måde også at få sneget lidt broccoli ned i bettemanden, som ikke er meget for at spise de hele kogte stykker.
Broccoli sauce – eller blomkålssauce?!
Som jeg nævner i videoen, har jeg lavet en lignende sauce før, men bare med blomkål. De opskrifter kommer der links til lige her!:
- 1 stk broccolihoved ca. 500 gr.
- Grøntsagsbouillon
- 2 stk store skalotteløg du kan også bruge alm. løg
- 3-4 fed hvidløg
- 2 dl. mælk
- 1 tsk. tørret timian
- 1 spsk. olivenolie
- 1 tsk. citronsaft
- 1 tsk. æblecidereddike
- Evt. et nip cayennepeber
- 500 gr. gnocchi
- Parmesan
- Snit løg og hvidløg fint og steg det gyldent ved middelvarme på en pande med olivenolie. Det må ikke steges for hårdt, da hvidløget så godt kan smage lidt bittert. Stil til side.
- Skær broccoli i buketter (brug også stilken) og kog dem møre i grøntsagsbouillon.
- Kom den kogte broccoli i en foodprocessor eller blender og tilsæt timian, olivenolie, citronsaft og æblecidereddike, samt mælk og de stegte løg og hvidløg.
- Blend det hele til en cremet sauce. Smag nu til med salt, friskkværnet peber, lidt ekstra citronsaft og evt. et nip cayennepeber. Tilsæt evt. mere mælk, hvis du vil have din broccoli sauce mere lind.
- Kog gnocchien efter pakkens anvisning, og bland dem sammen med broccoli saucen i en gryde. Varm hele retten igennem og servér med fint revet parmesan og et godt skvæt olivenolie samt masser af friskkværnet peber.
Nord var ret vild med denne her ret, så den er rimelig børnevenlig i smagen. Men spice den endelig op med et godt nip cayenne peber eller chili, hvis den bare er til de voksne.
Og så husk endelig at drysse lækker parmesan over. Det er prikken over i’et. Og så vil jeg her til sidst bare lige sige FISK. Altså den er virkelig god til fisk, især fiskefrikadeller. Mums.