Denne her havregrød med gulerod er et tilbagevendende morgenmadsindslag hos mig. Jeg har nemlig brugt juicepulpen fra min gulerodsjuice i grøden, og da jeg juicer rigtig tit, ryger det overskydende pulp også ofte ned i grøden. Det samme gør pulpen fra æblejuice eller rødbedejuice, da jeg simpelthen ikke nænner at smide det ud. Og hvorfor skulle jeg da egentlig også det, når det er sundt og smager godt i grøden?!
Havregrød med gulerod – med smag af gulerodskage
Jeg synes, at denne her havregrød med gulerod minder lidt om smagene i en gulerodskage, og det er jo ikke helt dårligt vel?… Kanel, gulerod, agavesirup og vanilje. Alt sammen i øvrigt nogle af mine yndlingsingredienser bare sådan generelt. Men den er sund. Og i øvrigt, så har jeg lavet en lignende grød før, som jeg netop har kaldt havregrød med gulerodskage (faktisk én af mine meget tidlige opskrifter fra 2013). Den er blot med revet gulerod i stedet for pulp.
Og nu vi er ved kage, så har jeg i øvrigt også lavet en havregrød opskrift, der smager af banankage. Var det ikke noget?…
- 2 dl fintvalsede havregryn
- 2 dl gulerodspulp
- 3 dl vand
- 1 nip ren vaniljepulver
- Ca. 1/4 tsk kanel
- agavesirup eller honning
Kom alle ingredienserne i en gryde og bring i kog under omrøring.
Rør et par minutter indtil grøden er tyknet. Tag den af varmen og lad den stå et par minutter.
Servér herefter grøden med f.eks. blåbær, lidt ekstra pulp og agavesirup.
Aarhus tur-retur
Er i øvrigt lige kommet hjem fra en dejlig forlænget weekend hos mine forældre i Aarhus. Nord og jeg var “hjemme” et par dage og blev rigtig forkælet af mine forældre. Og af kulinariske højdepunkter fra min weekend vil jeg lige nævne:
- Brød fra La Cabra, som ligger i Aarhus Central Food Market og i Graven. De laver kun to slags brød, og det er dét bedste brød, jeg kan få, og jeg skal altid have lokket min far med ned at købe det, lige så snart jeg kommer til Aarhus. Deres kaffe er også super!
- Aarhus Street Food. En kæmpe hal med masser af madboder. Meget federe end i København synes jeg personligt. Spiste rugbrødssandwich fra Nord (yes, det hedder stedet, så der blev Nord og jeg da nødt til at spise), og det var super godt. Har i det hele taget optur over det her sted. Mega hyggelig stemning, den fredag jeg var der til frokost.
- Og så tog jeg (hvilket næsten er blevet en tradition, når jeg er hjemme i Aarhus) med Nord og min far til Flensborg et smut på en hyggetur. Selvfølgelig med stop i Denns Biomarkt for at handle ind. Elsker det supermarked og alle deres økoting.
- Og så var der selvfølgelig også min mors frikadeller, Havnens fiskedeller og rejesalat og tyske klassiske Berlinere! Alt i alt en dejlig weekend med LÆKKER mad.
2 kommentarer
Hej JulieKarla. Jeg tænkte på om du på et tidspunkt ville lave et blog indlæg om hvad er must have i dit køkken? Altså et indlæg med dine basis vare. Har nemlig set at der er mange varer der går igen. Denne her opskrift lavede jeg i morges og tilsatte lidt kardemomme og nelliker. Der var varmet sammen med en smule mælk. Det smagte fantastisk ☺ glæder mig altid til at se hvad nye opskrifter du finder på
Mmmm… det lyder også som en lækker kombi Maj-Brit, og tak for opfordringen. Det er hermed noteret og en super god idé til et nyt blogindlæg!