Jeg har virkelig glædet mig til at skrive det her indlæg og dele min nye hobby med jer. Jeg er nemlig begyndt at spire mine egne spirer hjemme i køkkenet, og jeg er helt vild med det. Jeg spirer alle mulige slags spirer, men mine yndlingsspirer er for tiden broccolispirer, rødkålsspirer og ærtespirer. Men spirer af røde og grønne linser, sennepsspirer og de klassiske mungbønnespirer er også skønne, og jeg kunne blive ved.
Jeg opdagede spirernes lyksaligheder, da jeg var med Mikkel i Torvehallerne for nogle uger siden og gik forbi krydderurtestanden. Her stødte jeg på nogle spirerkasser og forskellige poser med spirer og blev ret nysgerrig. Jeg købte en spirekasse med hjem sammen med nogle forskellige frø, og så gik jeg ellers i gang. Firmaet bag hedder Friske Spirer og på friskespirer.dk finder man et helt spire-univers med masser af information, inspiration og gode tips til at komme i gang med at spire. Det her er ikke en reklame, men bare mig der er helt vildt begejstret for at dyrke mine egne spirer. Og så kan jeg ikke lade være med at anbefale friske spirers hjemmeside, da der er super meget god og brugbar viden for nye spire-entusiaster. Jeg har købt spirekassen, der hedder Bergs Bio Salad og den fungerer super godt, og så har jeg efterhånden prøvet mig igennem en masse forskellige frø, korn, bælgfrugter og kerner. Nedenfor har jeg taget nogle billeder af min seneste “høst”, nemlig sennepsspirer og rødkålsspirer, og jeg lover, at der kommer en del opskrifter med spirer fremadrettet.
Det spirer i Julie Karlas Køkken
Forrige indlæg
1 kommentar
Ej, hvor sjovt. Jeg er selv ret pjattet med spirer så bestemt en ide til efterfølgelse. Tak for tip