Jeg er vild med at spire, og for dem, som har fulgt med på bloggen længe kommer netop det nok ikke som nogen overraskelse. Derfor vil jeg også dedikere det her indlæg til min nye super spirebakke.
Den er udviklet af min blogven Miriam Sommer, som i øvrigt også har skrevet et tidligere indlæg sammen med mig her på bloggen, nemlig sådan dyrker du spirer – den ultimative guide. Når jeg skriver blogven, så er det fordi, Miriam og jeg har mødt hinanden gennem bloggen, og løbende haft kontakt over mail de senere år, hvor vi har snakket om spirer. Miriam er måske nok den, der ved mest om spirer i Danmark, og jeg har lært vildt meget af hende om spirer og særligt gennem hendes hjemmeside friskespirer.dk
Jeg ELSKER at arbejde med folk, der er så passionerede omkring noget, som Miriam er for spirer. Det er enormt inspirerende, så derfor fortjener hendes nye egenproducerede spirebakke selvfølgelig også lidt omtale her på bloggen.
Spireperlen – min nye spirebakke
Og nu har hun ja altså lavet en ny spirebakke, kaldet spireperlen, som jeg har prøvet, og som, uden at tøve, er bedre end de spirebakker, jeg har brugt de senere år. Der er virkelig tænkt på ALT i hendes udvikling af bakken, se blot her. Og så er den ikke mindst rigtig pæn og æstetisk at have stående på køkkenbordet. Lidt pænere end min gamle grønne lidt 80’agtige spirebakke, selvom den nu også gør det godt.
Derfor spirer jeg
Og hvis du først nu har fået øjnene op for det der med at spire, og lige skal have opridset alle plusserne ved at spire, så kommer jeg lige her med nogle af mine grunde:
- Det er sundt! Spirer indeholder godt med antioxidanter, plantefibre og vegetariske proteiner. Og da de ikke varmes op, er der ingen vitaminer eller mineraler, der går tabt.
- Det smager bare godt! Spirer smager virkelig intens af den voksende plante. F.eks. smager radisespirer præcis som friskt opgravede radiser, broccolispirer af broccoli osv. Hvilket jo hurtigt kan peppe enhver salat op.
- Og så er de smukke! Noget, jeg som madblogger, går særligt meget op i. Spirer kan simpelthen få selv den kedeligste mad til at se lækker og appetitlig ud. Forestil jer bare en kedelig leverpostejsmad, der lige får en håndfuld blandede friske spirer heriblandt pinke radisespirer på toppen… there you have it! Lidt pænere ik’?!
1 kommentar
Sikke en smuk omtale. Det glæder mig, at du kan lide din nye SpirePerle. Mange tak for hjælpen, Julie <3