Broccoli couscous med quinoa, basilikum og parmesan er en super dejlig måde at spise broccoli på. Det er jo altid skønt med variation, og i stedet for at koge broccolien eller bage den i ovnen, hvilket jeg også flittigt gør, er det her en ny sjov måde at få masser af den lækre grønne sag ned i mavsen.
Broccoli couscous til fisk
Jeg lavede broccoli couscous til fiskefrikadeller den anden dag, i øvrigt en MEGA nem fiskefrikadelle opskrift, der også snart kommer på bloggen. Inden da, kan du selvfølgelig også altid kaste dig over min tidligere opskrift på laksefrikadeller, som også ville være godt til. Og coucous’en til fiskedeller var virkelig en skøn og let sommerret. Men lav i det hele taget bare broccoli couscous til alt mellem himmel og jord. Og brug også bare blomkål, hvis du har det liggende. Alt fungerer her.
Vi har bare altid broccoli liggende i køleskabet, da det er én af de grøntsager, jeg sagtens kan få ned i Nord. Medmindre det selvfølgelig serveres samtidig med kød som f.eks. medister eller frikadeller, eller bare pasta, så er det det, der ryger ned først. Så er det nævnte på menuen, får han altid en lille tallerken med grøntsager som f.eks. broccoli en times tid før aftensmad. Så har moren her god samvittighed, og han kan spise løs af kød og sov og alle de andre gode sager.
- 250 gr broccoli (jeg bruger også stænglen)
- 1/2 dl quinoa
- 1 dl vand
- 30 gr parmesan
- 1 stor håndfuld frisk basilikum
- 1 spsk olivenolie
- et par dåber æblecidereddike
- salt
- peber
Rens quinoa og kog den under låg indtil al vandet er absorberet. Ca. 10 minutter. Lad det køle af.
Kom broccoli, parmesanstykke og frisk basilikum i en minihakker eller foodprocessor og blend til en couscous lignende konsistens. Bruger du minihakker, som jeg gør, kan du evt. blende i to portioner, så det går lidt nemmere og hurtigere.
Kom broccoli couscous over i en skål. Smag til med olivenolie, æblecidereddike og salt og peber.
Bland den kogte quinoa i og servér. Gerne med nogle parmesanflager og frisk basilikum som pynt.