Hjortefrikadeller smager bare godt! Jeg er stor fan af vildt. Desværre er udvalget i mit lokale supermarked ikke særligt imponerende, og det er heller ikke helt billigt. Derfor er jeg nu begyndt at købe vildt med hjem fra Sverige, når jeg besøger Malmø, hvilket efterhånden sker ret ofte. Her køber jeg svensk vildtkød, og det smager super godt og kan fås til en rimelig pris, så nu er fryseren fyldt op med lækre Hhjortefrikadeller. De her hjortefrikadeller smagte skønt af frisk timian og havde en meget let røget smag af bacon. Jeg spiste dem sammen med en skøn broccolisalat med tranebær og pistacienødder, hvilket passede perfekt til disse hjortefrikadeller.
Opskrift Hjortefrikadeller
Hjortefrikadeller med timian og bacon
Forb. tid
5 t 22 min
Tilb. tid
5 t 22 min
Ret:
Frikadeller
Køkken:
Nordisk køkken
Ingredienser
- 500 gr. hakket hjortekød
- 100 gr. røget økologisk bacon i skiver
- 2 store spsk. frisk hakket timian
- 1 revet løg
- 1 æg
- 2 spsk. rasp
- 1 tsk. salt
- 1/4 tsk peber
- 1 knivspids frisk revet muskatnød
Sådan gør du
- Skær baconskiverne i små stykker, og svits det på en tør pande i et par minutter.
- Lad det køle helt af på et stykke køkkenrulle.
- Bland det hakkede hjortekød sammen med den afkølede bacon, 2 store spsk. frisk timian, muskatnød, revet løg, æg, rasp og salt og peber.
- Brug hænderne til at ælte farsen godt sammen.
- Form farsen til små frikadeller og steg hjortefrikadellerne i smør på en pande.
- Server med en lækker salat, hvor der f.eks. indgår tørrede tranebær og pistacienødder. Det er godt til vildt frikadeller.
4 kommentarer
Hvor ser de lækre ud 🙂 Og sikke en pæn anretning! Hvor er keramikfadet fra?
Hej Emma, Den er fra Thailand ; )
Lækker blog du har Julie 🙂 sikke mange dejlige opskrifter
Tak Samantha! Og i lige måde : )