Det her er mit bud på lækker vegetarmad til en dejlig sommeraften bestående af svenske fladbrød med persille-hvidløgsstegte portobellosvampe, karryristede kikærter med rødløg og den bedste avocadocreme med frisk mynte. Yay, det er godt. Totalt min yndlings “go-to” vegetaropskrift for tiden!
Lækker vegetarmad med 3 slags fyld
De her fladbrød bliver fyldt med tre forskellige slags fyld. Det cremede indslag er den bedste avocadocreme med frisk mynte. En avocadocreme, jeg også roser til skyerne i min opskrift på en nem forret med rejer. Her er det dog dild, der er den store smagsgiver og ikke mynte.
Så har jeg stegt nogle kogte kikærter i karry sammen med rødløg. Og alle ved jo, at kikærter og karry simpelthen bare er det bedste match. Til sidst skal der også lækre skiver af portobellosvampe, som har hygget sig på panden med hvidløg og vendt sammen med frisk finthakket persille.
Mmmm… alle de tre ting sammen udgør virkelig den helt rigtige combo, og maner alle fordomme, om at vegetarmad kan være kedeligt. Det her er nemlig virkelig lækker vegetarmad, som man også sagtens kunne servere for gæster.
- 4 stk fladbrød eller tortillas
- 1 stk stor moden avocado
- 3 spsk cremefraiche 18 %
- 1 håndfuld frisk mynte
- citronsaft
- æblecidereddike
- 250 gr portobellosvampe
- 1 håndfuld frisk persille
- 1 fed hvidløg
- 1 ds kogte kikærter
- 1 tsk karry
- 1 stk rødløg
Start med at lave avocadocremen. Kom avocado, friske mynteblade og creme fraiche i en minihakker eller foodprocessor. Blend indtil man har en ensartet creme og smag til med citronsaft, salt, peber og en smule æblecidereddike. Sæt til side, mens det. andet tilbehør tilberedes.
Skær portobellosvampene ud i skiver og steg dem i lidt olivenolie på en pande. Når de er næsten færdigstegte tilsættes et fed presset hvidløg, og det steger med et par minutter. Tilsæt til sidst frisk finthakket persille og vend det hele godt sammen på panden. Tag svampene af panden, og brug panden til kikærterne.
- Kom olivenolie på panden og tilsæt grofthakkede stykker rødløg. Steg et par minutter, og kom derefter karry på. Vend løgene i karry, og kom nu kikærter på. Lad det hele stege et par minutter, indtil løgene er dejligt bløde.
Fordel avocadocreme, svampe og kikærter på fladbrødene og rul dem, eller nyd dem åbne med kniv og gaffel.
Hygger mig med urban gardening
Apropos vegetarmad, så sidder jeg i denne uge ude på min mands kontor på Refshaleøen, hvor vi nyder de lækreste grøntsager og krydderurter fra vores lille byhave herude. Mikkel har nemlig anlagt en masse højbede med alle mulige slags økologiske grøntsager og krydderurter, og lige nu boomer det jo.
Så det er simpelthen så dejligt at sidde herude og arbejde. Der er virkelig den bedste sommerstemning, og her kan I da også lige se min udsigt. Ikke dårlig vel? Lige på den anden side af vandet, er den lille havfrue, og med en god kop kaffe i hånden, kan jeg virkelig sidde her i lang tid og bare nyde udsigten.
6 kommentarer
Kæreste Julie Karla
Jeg har nu læst med længe uden at lægge en kommentar (tror jeg da…), og nu var det altså på tide at fortælle dig, at jeg er SÅ GLAD for din blog! Jeg synes simpelthen, du laver den lækreste mad, og jeg har ikke testet en eneste opskrift herfra, som ikke er kommet direkte i min private opskriftssamling. Så jeg vil bare sige TUSIND TAK for dit hårde arbejde, lækre opskrifter og smukke smukke billeder. Det er sådan en fornøjelse at klikke sig herind 🙂
Håber du får en vidunderlig dag.
Kærlig hilsen Kirsten
PS. Jeg stemmer på flere vegetaropskrifter, da jeg/vi herhjemme er (nye) vegetarer og på konstant jagt efter lækre opskrifter 🙂
Hvor er det bare en helt fantastisk besked at få Kirsten! Tusind tak for den, og tak fordi du læser med! Og vegetaropskrifter er helt klart på tegnebrættet ; )
Tak for skønne opskrifter
Tusind tak!
Tak for skønne opskrifter
Tak for skønne opskrifter?