Luksus æggesalat med estragon og kapers er helt perfekt, synes jeg, til frokostbordet en dejlig sommerdag i haven eller på altanen. På noget godt rugbrød eller i en sandwich med lidt salat og agurk.
Jeg kalder den luksus æggesalat, da den er lidt anderledes end den klassiske med karry. Denne her æggesalat er nemlig med frisk estragon, som giver den skønneste smag, og med godt selskab i form af kapers.
- 4 stk æg
- 3 spsk mayonaise
- 1 spsk ymer eller anden naturel yoghurt
- 1 spsk frisk hakket estragon
- 1/2 tsk dijon sennep
- 2 tsk kapers
- friskkværnet peber
- salt
Kog æggene i 10 minutter til de er hårdkogte. Skyl dem under koldt vand, og pil skrællen af. Lad dem køle af og skær dem i tern.
Rør mayonaise, ymer, frisk finthakket estragon, kapers, sennep og salt og peber sammen.
Vend forsigtigt æggene i, smag til og servér. Drys evt. ekstra frisk estragon og friskkværnet peber over.
Luksus æggesalat møder bernaise?!
Forestil jer æggesalat møder bernaise… det er lidt sådan denne her æggesalat smager. Ej, lyder det lidt for mærkeligt eller bare mega frådern?! Mest det sidste ikke? Estragonen, som jo er uerstattelig i bernaisen, spiller også en vigtig rolle i denne her æggesalat, og den smag som estragonen bidrager med, er altså bare for nice.
Jeg er vild med estragon, og har det også i min lille krydderurtehave på altanen. Og løber jeg igennem mine opskrifter, har jeg da også brugt krydderurten i flere retter, som f.eks. denne her opskrift på biksemad med en lækker kold bernaisedressing til.
Og når jeg nu starter det her indlæg med at nævne sommermad på terrassen, så kommer jeg til at tænke på weekenden, hvor jeg forhåbentlig får lov til at nyde sommermaden udenfor i den svenske natur, når jeg drager med familien til Sverige. Ih, det bliver så dejligt at komme på en lille ferie, og nyde alle de lækre ting, som svenskerne har at byde på gastronomisk. Og der er ret så mange!