Her kommer endnu en opskrift, jeg forestiller mig kunne passe godt til en dejlig sommerfrokost udenfor, når altså vejret ikke lige er så gråt som nu, nemlig min opskrift på naanbrød med burrata, bønner og agurk.
Opskriften kom jeg på ret tilfældigt, hvad der lige var i køleskabet og fryseren, og eftersom burrata er noget, jeg efterhånden meget ofte har i køleskabet, er det meget nemt lige at lave noget ekstra lækkert til frokost eller aftensmad.
Opskrift på naanbrød toppet med buraaaattaaaa!
Jeg elsker burrata, en helt ekstraordinært cremet italiensk friskost. Lidt ligesom mozzarella, bare med en flydende midte af nærmest fløde! Det lyder godt ik’? Jeg har før lavet en omelet til morgenmad med burrata, som også er på favoritlisten over morgenmadsopskrifter, og den ost gør bare noget godt for de fleste retter.
- 1 stk naanbrød
- 1 stk burrata ost
- 1,5 dl edamamebønner
- agurkebånd
- frisk basilikum
- citronsaft
- olivenolie
- ristede sesamfrø
- salt
- friskkværnet peber
Varm naanbrødet i ovnen eller på brødristeren.
Skær agurken i tynde bånd på et mandolinjern og vend båndene med lidt citronsaft, olivenolie, godt med frisk grofthakket basilikum samt salt og peber.
Rist sesamfrøene på en pande til de bliver let gyldne.
Halvér burrataen og placér stykkerne på det varme naanbrød. Drys med edamamebønner og top med agurkebånd. Drys ekstra hakket basilikum over og til sidst de let ristede sesamfrø.
Afslut med salt og peber og servér med det samme.
Hvor køber man så burrata henne?
Ja, hvor jeg før har købt det i decideret italienske supermarkeder, så er jeg faldet over det i to forskellige Føtex Food, så mon ikke det snart er noget, som supermarkederne får som fast vare. Det håber jeg. Du kan også sagtens bruge almindelig mozzarella til denne her opskrift. Meningen med opskriften er bare, at det skal være nemt.
Nemt at lave sig en lækker frokost eller aftensmad. Og man køber bare naanbrødene. Man kan selvfølgelig også selv lave dem, men det har jeg som oftest ikke liiiige tid til på en travl hverdag. Selvom det er en opskrift, jeg gerne vil prøve af på et tidspunkt.