Tzatziki spaghetti… Det lyder lidt sjovt, gør det ik’, men smager ikke desto mindre super godt og især sammen med de bedste lammekoteletter. I virkeligheden består tzatziki spaghetti egentlig bare af de samme ingredienser, som der bruges i en almindelig tzatziki. Den eneste forskel er, at jeg river agurken på den lange led på et mandolinjern, så jeg får nogle skønne spaghetti-strimler. Det gør tzatzikien mere salat-agtig og passer derfor perfekt som tilbehør til de her skønne, islandske lammekoteletter.
Og så er det en rigtig smuk måde at servere tzatziki på, som gør denne her ret rigtig velegnet som gæstemad. Men du kan selvfølgelig også bare gøre hverdagen til en fest, og nyde den alligevel. Det gjorde Mikkel og jeg i hvert fald.
Lækre islandske lammekoteletter
Og apropos Mikkel, så var det denne dejlige mand, der havde taget et par pakker frosne lammekoteletter med hjem fra hans sidste tur til Island, og hvor smagte de bare godt! Heldigvis er der flere i fryseren! Jubiii…
Super lækre og møre lammekoteletter med et sjovt og finurligt tilbehør
- 4 stk lammekoteletter
- friske timian og rosmarinkviste
- 4 fed hvidløg
- 6 cherrytomater
- 1 agurk
- ca. 2-3 spsk græsk yoghurt (10 %)
- 1 fed hvidløg
- frisk kværnet peber
- salt
- frisk mynte
- Riv agurken på den lange side på et mandolinjern, men stop når du når kernerne i midten. Midten kan ikke bruges, da tzatzikien ellers bliver for vandet.
- Bland yoghurten sammen med presset hvidløg og smag til med salt og godt med frisk kværnet peber. Bland agurke-spaghettien i og pynt med en masse groft hakket mynte og dryp med en god olivenolie.
- Steg lammekoteletterne få minutter på hver side på en varm pande sammen med kviste af frisk rosmarin og timian og halve fed hvidløg. Svits et par tomater sammen med koteletterne.
- Server lammekoteletterne sammen med tzatziki-spaghettien og pynt med lidt friske krydderurter.
2 kommentarer
Åh, som altid skønne billeder – det ser rigtig forårslækkert ud.
– Anne
Tak Anne! Ja, det er rigtig forårsmad : )