Udover at dele min opskrift på en langtidsstegt oksesteg, hvor kødet nærmest kan skæres over med en ske, så mørt er det, er det også tid til en lille konkurrence. For i samarbejde med Crock-Pot udlodder jeg nemlig en slowcooker helt magen til den, jeg bruger.
Langtidsstegt oksesteg i slowcooker
Jeg har efterhånden lavet en del slowcooker opskrifter, for jeg er virkelig fan af lækker mad, der smager fantastisk, og som passer lidt sig selv. At kunne minimere arbejdstiden engang imellem er fedt. Især når man har en travl hverdag, og en lille mand på 1 1/2 år, der hiver i sin mors ben for at lege med brandbiler, hver gang man nærmer sig køkkenet!
Økologisk kød fra Livø
Til denne her ret har jeg brugt en skøn økologisk oksetykkam, som var en del af den store Livø kødkasse, jeg bestilte hos Irma i Maj. Det er seriøst nogle af de bedste penge, jeg har givet ud, når det kommer til kød. For hold nu op, hvor har vi haft stor glæde af alt det lækre oksekød. Seriøst noget af det møreste kød, jeg nogensinde har smagt. Så blot en lille thumbs up til Livø herfra.
- 1 stk oksetykkam á ca 850 gr
- 2 stk løg, grofthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 3 stilke bladselleri, skåret i mundrette stykker (brug endelig også bladene på toppen)
- 3 stk gulerødder, skåret i mundrette stykker
- 1 flaske passata á 680 gr. (mosede tomater)
- 1/2 dl. vand
- 1 dl fløde
- 3 stk tørrede laurbærblade
- 2 kviste frisk rosmarin (brug kun bladene fra kvistene)
- 4 kviste frisk timian (brug kun bladene fra kvistene)
- 1 tsk røget paprika
- 1/2 tsk kanel
- 1/4 tsk cayenne peber
- 1 tsk salt
- 1 spsk sukker
- godt med friskkværnet peber
- friske krydderurter til garnering som f.eks. løvstikke eller persille
Start med at brune kødet af på en pande med smør. Vend den godt rundt, så den bliver brunet på alle sider.
Kom stegen ned i crock-potten sammen med alle de øvrige ingredienser undtagen fløden. Husk også stegeskyen fra panden.
Sæt temperaturen på din crock-pot på lav (1), og sæt uret til 8 timer, og læg låg på.
En halv time før oksestegen er færdig hældes fløden i, og der røres forsigtigt rundt. Læg låg på igen.
Skær kødet ud i skiver, og servér den møre langtidsstegte oksesteg sammen med tilbehør og drys med hakkede friske krydderurter som f.eks. frisk løvstikke og persille.
Konkurrence! Vind en slowcooker
Du kan deltage i min lille konkurrence om at vinde en slowcooker ved at skrive en kommentar til indlægget her, hvor du skriver, hvad du godt kunne tænke dig at lave i din nye slowcooker. Så trækker jeg en tilfældig vinder på fredag, og giver vinderen direkte besked på mail. Det er den store 6-liters slowcooker, jeg udlodder, så der er ingen undskyldning for ikke at invitere venner og familier over på en lækker omgang gryderet. Slet ikke nu, hvor vejret snart indbyder til hyggelige aftenener med simremad!
Indlægget er lavet i samarbejde med Crock-Pot Danmark.
95 kommentarer
Jeg elsker efteråret. Elsker at vejret bliver køligere, duften af regn, gåture i skoven og ikke mindst simreretterne. Jeg vil elske at kunne lave slow food her til efteråret.. grisekæber vil være fantastiske i en slowcooker
Jeg kunne rigtig godt tænke mig at vinde den ??
Ville prøve din opskrift på langtidsstegt oksesteg – det lyder SÅ lækkert.
Som jæger, og på vej ind i jagtsæsonen, så ville jeg også eksperimentere med en masse lækkert vildt (rådyr, and, fasan, due, agerhøne, vildsvin, etc). ?????????
Jeg ELSKER simpelthen simremad…. Jeg ville starte med at lave en god omgang Stifado.
Jeg ville elske at eksperimentere med sådan en ny “maskine”
Ih – jeg ville ELSKE at vinde denne….
Både min søster og min veninde har en Crock Pot – hvori de har fremtryllet lækre retter – herunder også kage.
Øverst på min to-cook-liste står det vist osso buco – men den kæmper vist om pladsen med din oksetykkam ?
Jeg ville prøve netop denne opskrift… Det ser simpelthen SÅ lækkert ud ?
Jeg vil uden tvivl kaste mig ud i din lækre opskrift på mørt lammekød, og ellers eksperimentere med bla. nogle vegetariske retter ??.
Har aldrig prøvet en slowcooker, jeg har dog ønsket mig en længe. Men i en storfamilie er det ikke altid ting til mig der kommer i første række. Hvis jeg vandt denne fede præmie vil jeg lave noget med lam da jeg elsker lam. Skal jeg dog vælge at lave noget som hele familien vil elske. Skal det være chili con Caine eller gullasch ?
Sikke en lækker præmie?
Jeg er på barsel med min lille søn på 4 uger, og jeg nyder livet sammen med ham og min dejlige kæreste, men den store madlavningskunst bliver det desværre ikke til for tiden. Derfor ville en slowcooker være fantastisk i vores hjem…tænk at kunne lave et velsmagende måltid der lidt kan passe sig selv. Hvis jeg skulle blive den heldige vinder ville jeg lave en lækker oksesteg og invitere min kære familie på besøg?
Elsker at de gode gamle simreretter kommer frem igen ? ….. elskede min mors osse buco, så den ville jeg forsøge mig ned ? 1000 tak for dine inspirerende indlæg ?
Jeg ville gerne eksperimentere med at lave dejlige “gryde-retter” med kød så dejligt og mørt, at min søn på 1,5 år sagtens kan spise det ? Og så tænker jeg at den måske er god at lave boullion i. Jeg prøver altid at bruge benene fra søndags-kyllingen til at koge boullion på, når nu man betaler lidt ekstra for de økologiske ?
Tak for en dejlig og inspirerende blog!
Uh, der er så mange lækre ting, man kunne lave i sådan en! Jeg ville helt sikkert lave en masse lækre simreretter og også forsøge mig med nogle supper.
Det kunne være så skønt at have sådan en, så man også kunne få noget lækker, spændende mad på de travle hverdage, hvor der, i hvert fald hos mig, er lidt tendens til at køre i ring med de samme småkedelige retter 🙂
Uhm… det ser lækkert ud! Elsker simreretter og ville prøve alle opskrifterne. ?
Og så ville jeg helt sikkert eksperimentere med noget lam – som hele familien elsker her. ?
Jeg ville lave en masse retter med lam her til efteråret og vinteren 🙂
EJ, hvor ville jeg gerne vinde sådan en 🙂 Den vil uden tvivl blive brugt flittigt hele efteråret og vinteren, men jeg vil allerede tage den i brug i september i forbindelse med min kærestes fødselsdag. Jeg har inviteret en masse venner i den anledning, så kunne det jo være oplagt at lave en chili con carne med skært oksekød – det har jeg så længe haft lyst til at forsøge mig med 🙂
Der skal helt sikkert laves pulled pork, beef og kylling i urimeligt store mængder ???!! Ellers skulle der eksperimenteres til den store guldmedalje, vil gerne prøve at arbejde med billige stykker kød, som kræver langtidstilberedning for at blive lækkert:)
Skøn give-away! Jeg ville nyde at lave gode grønne retter i den.
Især vil jeg gerne lave pulled pork af jackfruit (man bruger jackfruit fra dåse – den i saltlage) og lader den simre i en BBQ-sauce i sin slowcooker. Bagefter er det klar til at smide i din veggie-burger; gerne i selskab med en god coleslaw.
Jeg vil også gerne lave marokkansk tagineretter i slowcookeren; fx har jeg en skøn tagineopskrift med kartofler/løg/tomat/tørret abrikos/kikærter. Men tagine med aubergine og sød kartoffel + kikærter er også skøn – og dét ville jeg gerne prøve i slowcookeren!
Baked beans og refied beans fortjener at blive lavet fra bunden; og de skulle være vældig gode at lave i en slowcooker. Så de er også på listen 😉
Ratatouille kan jeg heller ikke komme udenom. Når grøntsagerne simrer længe bliver de så søde og møre! 🙂
Jeg synes ofte, at slowcookere, stegeso og lign. kun bliver brugt til kødretter. Men der er også mange dejlige grønne retter, der vinder ved at blive tilberedt med simremetoden. Derfor ønsker jeg mig en slowcooker. 🙂
Er i øjeblikket i Ungarn, så ville elske et lave ungarsk suppe. Mums
Jeg ville gerne lave noget Chili Con Carne. Jo længere tid over – for mange retter – jo bedre.
Jeg ville prøve din opskrift som lyder så lækker?
Din opskrift lyder rigtig lækker, så den skal prøves?
Nej hvor lækkert (både opskrift og konkurrence) ! Passer jo perfekt til efteråret. Jeg vil bruge den til at eksperimentere mere med de lidt atypiske og ikke så salgbare stykker kød; med så lav efterspørgsel som der nu er på dem bliver det meste jo ellers bare smidt ud – og så føles det jo næsten “gratis” i det store dyrevelfærd pg klimaregnskab at spise lidt kød på den måde… ellers til vildt og vildsvin som der er så mange af ved vores sommerhus at jægerne må holde bestanden tilbage hvis de ikke skal sulte!
Hvis jeg vandt denne skønne maskine, ville jeg lave en masse retter med “pulled-kød”, da det er for lækkert! ☺️?
Jeg kommer til at tænke på min barndom, hvor vi ofte fik nyslagtet kylling- stoppet med frisk persille og så i ovnen i “stegesoen” som blev brugt dengang. Samme princip, hvor kødet blev tilberedt over lang tid og bevarede max i smag og saft. Ville gerne genopdage de kvaliteter
Jeg ville lave Boeuf Bourgignon. Simremad og slow-cooking er nogetsteds det bedste ved efteråret.
Jeg skal som det første indrømme at jeg aldrig har lavet slowcooking – men faktisk har drømt om at komme igang. Denne ret fangede mit blik og derfor røg jeg ind her på siden! Mums, det ser mere end lækkert ud! Tak for opskrift!!
Jeg ville lave en lækker pullet pork til familien ?
Jo længere og mere mør jo bedre..
Jeg vil da stensikkert afprøve din opskrift, for den lyder bare superlækker og lige som noget, som alle mand herhjemme ville elske at spise 😀
Mhmm, jeg ville lave en skøn oksekødssuppe, serveret med det lækre møre kød og så hjemmelavede melboller <3
Jeg ville lave en lækker nordisk ossobuco af kalveskank der braiseres i øl og med en masse dejlige danske vintergrøntsager, fløde og stærk sennep 🙂 Min familie ville elske at få mere simremad i den travle hverdag 🙂
Det lyder spændende med sådanne en gryde ? Skulle man være heldig ❤️ så vil jeg prøve at lave en ret med et stykke oksebov og se hvad man kan få ud af det ??
Butternut græskar suppe med kikærter vil jeg lave hvis jeg vinder
Jeg ville først lave din opskrift ? Derefter ville jeg lave Pulled Pork i den, til lækre hjemme bagte burgerboller ??
Dejlig giveaway du har 🙂
Jeg vil som det første prøve din opskrift af, da vi elsker gammeldags oksegryde herhjemme.
Vi har dog ikke prøvet med kanel og tomat i, så det ser vi frem til, lyder lækkert.
Dernæst vil vi lave gammeldags langtidsstegt kylling fyldt med persille, det er også en hofret herhjemme.
Ønsker dig en dejlig sensommer.
Jeg ville lave oksehale ragu da det er mange år siden sidst. Måske prøve at bage brød.
Jeg har ikke prøvet selv at lave simremad, men kan huske det fra min barndom, hvor min mor lavede simremad i en stor gryde med tryk.
Din opskrift i dette indlæg lyder spændende – den vil jeg gerne prøve at lave. Det er en rigtig efterårsopskrift ?
jeg kunne godt tænke mig at lave osso bucco i den, hvis jeg skulle være den heldige
Jeg ville helt klart lave denne her lækkre opskrift. Den summer af efterår og jeg elsker efterårets råvarer. Måske jeg ville tilføje græskar til retten.
Jeg ville nok kaste mig over en omgang coq au vin i slowcookeren – det er en af mine yndlings simreretter!
Efter vi alle er blevet pensioneret, har vi indført en tradition med, at når vi søskende og påhæng mødes, så lægger vi ud med nogle timers vandring i naturen, inden vi indtager et lækkert måltid. Det ville være skønt at komme hjem til en velduftende spiseklar Daube Provencal, der havde passet sig selv i en slow-cooker, medens vi nød naturen!
Bøf stoganof er min livret. Og så har jeg hørt man også kan bage brød i den. Det vil jeg gerne afprøve , da vi altid starter vores mandag ud med friskbagt brød. Så er det lidt nemmere at få hele familien ud af sengen.
Ville helt sikker lave den her ret til en start. Den ser godt nok lækker ud? Kan den laves uden en slow cooker? Eller bliver det ikke så godt?
Hej Marianne, Jeg har ikke prøvet at lave den uden slowcooker, men søg efter langtidsstegt oksesteg, så kan du helt sikkert finde nogen uden ; )
Må prøve ? Ellers må jeg ud og investere i en. Lyder til det er uundværligt med en lille en ? Kender det i hvert fald selv alt for godt, med at der er en som står og hiver i benet og bare vil op når man skal lave mad ?
Den vil være perfekt hjemme hos mig. Jeg bor på Sjælland, min familie i Jylland og derfor er det ofte her hos os, vores sammenkomster foregår. Derfor vil det være godt med lækker velsmagende mad, der passer sig selv.
Jeg bliver simpelthen klogere hver gang, jeg får en mail fra dig. Anede ikke, at der eksisterede en sådan slow cooker, Lyder genial, så den er jeg med på at prøve.
Nu, hvor der er så mange danske grøntsager på markedet, vil jeg lave en lammekølle på en bund af grøntsager. Så er der bare tilbage at sige “så er der mad” til hele familien.
Min nevø har får og derfor også lam. Jeg har min fryser ret så fyldt med lammekød, hvilket jo er et luksusproblem.
Nu trænger jeg til nye tilberedningsmåder på lammekødet. Dertil MÅ en SLOW-Cooper da være genial, ikk’?????
Altså: jeg vil tilberede lam på en ny måde. Jeg GLÆDER MIG!!
Øøøhh, så mangler jeg altså lige at vinde?!!!
Jeg ville langtidsstege andekråser i andefedt. Fik det i Frankrig i sommers og det var meget lækkert.
Jeg vil prøve kylling med rodfrugter, pulled pork og chicken, langtidsstegt oksesteg og meget andet ?
Jeg tænker at min yndlingsret Coq au vin KUN bliver bedre af at putte sig i en slow cooker. Jeg krydser fingre for at jeg får mulighed for at teste det af – som det første. Din oksesteg skal så absolut også testes!
Jeg smagte den mest himmelske mole med kylling i Mexico, som jeg ville være ideel at tilberede i en slowcooker 🙂
Har aldrig prøvet “slow cooking” men er blevet helt vildt inspireret af dit indlæg. Vil gerne prøve noget med kylling. Håber håber håber at jeg er den heldige 🙂 God dag til er alle der ude.
Jeg blev først bekendt med ‘slow cooking’ for et par år siden, da jeg gik på college i North Carolina. Derovre laver de meget barbeque, og vi brugte vores ‘crockpot’, som vi kaldte den, til at lave pulled pork med. Svinekødet skulle langtidsstege i ca. 6 timer i øl og fintskåret løg, og derefter sønderrives og blandes med en god barbeque sovs. Så lækkert! Jeg savner en slow cooker i mit køkken, nu jeg er tilbage i Danmark, så det ville være fantastisk at vinde en 😉
Tror, at en øko. nakkesteg vil blive super lækker og virkelig mør. Jeg vil lade stegen simre sammen med rødløg, brombær, pære, timian samt krydderi. Når den er færdig, vil jeg tilsætte lidt cremefraiche, til at lave en herlig sov, som skal nydes sammen med råstegte kartofler. Det vil være en dejlig sensommer ret
Åh, sådan en gad jeg godt eje!
Det er svært at vælge en enkelt opskrift, men jeg elsker simreretter med oksekød.
Jeg vil helt sikker lave noget oksekød, men faktisk tror jeg, at jeg skal finde min gamle opskrift frem på langtidsstegt lammeskulder. Den vil blive perfekt i en Crock-Pot.
Jeg følger din blog med glæde og begejstring. Har gjort det et par år. Elsker en madblog hvor jeg kan tåle maden. Har nemlig problemer med min mave. Jeg ville elske at prøve en af dine opskrifter fx langtidsstegt oksesteg eller en opskrift med okseklump. Også ville jeg invitere et par af mine naboer. Det er nogle fantastiske ældre damer som elsker min mad, selvom det er noget anderledes end hvad de normalt for. De elsker især dine opskrifter med fisk og lam. Mvh Maj-Brit
Rostbiffen i Slow Cooker blev supergod. Fantastikt god
Hej Julie Karla
Hvis jeg skulle være så heldig og vinde en slow cooker, så ville jeg lave lave en masse indisk simremad, eller lækre simreretter fra Middelhavet med masser af krydderier, lam, ged og oksekød
De bedste hilsner
Sanne
Jeg ville koge ikke-iblødlagte bælgfrugter på ingen tid? sammen med masser af krydderier og grønt?
Jeg ville netop lave din langtidsstegte oksesteg 🙂 Den bliver jeg simpelthen nødt til at prøve, for den ser simpelthen så lækker ud – og det kræver jo en slowcooker, som jeg ikke har.
At tingene tager tid er en del af efteråret som venter for døren. Her er det passende at blive parat til en slowe wintertime med en lækker slowcooker til de skønne rette du udgiver fra din blog 🙂
Thank you <3!
Det kunne være sjovt at prøve at stege skanker i den, normalt langtidssteger jeg dem i ovn i en bradepande, men det må være perfekt i en slow cooker??? med masser af grønt og krydderier ???
Lammebov som er fantastisk til langtidstilberedning
Det lyder for lækkert med denne opskrift. Men vil helt sikkert også eksperimentere med noget lam.
Som nybagt mor til 3 tror jeg denne kan blive min nye bedste ven.
Jeg har længe overvejet at investere i en Crock-Pot … har en opskrift på kylling med sennep og estragon liggende som bare må prøves. Eller måske lidt mexikansk chicken fajitas …
vil gerne lære ,at lave dine sunde retter,kender ikke Crock-Pot,men maden bliver åbenbart mere velsmagende,det er jo dejligt
Det er da mega spændende – jeg står overfor 10 måneders orlog – så jeg har masser af tid ;o))
sensommerhilsner fra
Anni
Jeg kunne tænke mig at lave din opskrift på langtidsstegt oksesteg, for det ser umanérligt lækkert ud.
Vi holder søndagsmiddag med familien sidste søndag i hver måned. Da vi er 12, når vi alle er samlet, laver vi gerne gryderetter. Jeg vil meget gerne lave noget med lam og evt. et marokkansk eller indisk tvist.
For Søren da, sådan en slowcooker har jeg sukket efter længe! Jeg ville lave lækre indiske gryderetter i den – som ville stå og dufte skønt og krydret hele dagen… mm…
Ej hvor lækkert! Jeg vil vildt gerne lave en ret som din med kød, der har langtidssimret i mange timer. Tænker det bliver en favorit til vinter 😉
Alting bliver bare så meget bedre med slow cook . Jeg bruger min stegeso til mange ting, kylling gryderetter osso buco mums vil da elske en slow Cooker
Jeg har en søn på 13 mdr. som ofte er med far i køkkenet og vi får ofte inspiration fra din hjemmeside. Der er nemlig mange indgangsvinkler som jeg kan relatere til.
Målsætningen er at knægten skal have så mange smagsoplevelser som muligt, så til hvad vi vil lave i en slowcooker, må svaret være “alt vi kan komme i tanke om og finde inspiration til”
Vi vil dog nok starte med en grydesteg, med traditionelt tilbehør, for rødderne skal han også have indsigt i 🙂
Hej Nicolai! Tillykke! Jeg har netop udtrukket dit deltagernr ved lodtrækning og du har vundet en slowcooker!
Hejsa.
jeg vil starte med et super stykke oksekød, krydring og grøntsager vil jeg vælge sammen med mit mad-modige barnebarn.
For pokker, det ser lækkert ud! Muuuums! ?
Skulle jeg være så enormt heldig at vinde (for jeg ønsker mig én, men min mand fatter vist ikke helt behovet, så har ikke været heldig endnu, haha!), så vil jeg kaste mig over at lave svinekæber. Og din opskrift her ? Men svinekæber har jeg forsøgt mig med én gang, og jeg tænker egentlig, jeg gjorde det ret så rigtigt – men de blev altså bare ikke særligt gode… Måske der er bedre held med en slowcooker? ?
slowcooker har jeg aldrig prøvet, men simremad er et hit herhjemme, så det kunne da være helt fantastisk at vinde en ny køkken-fætter.
Uhh hvor ser det lækkert ud. Hvis jeg vandt, ville jeg klart prøve at langtidsstege en lammekølle med lidt gode grøntsager 🙂
Jeg ville GLÆDE mig til at lave en langtidsstegt oksesteg
og spise den sammen med mand og familie ….
Noget godt oksekød med grøntsager og øl. Godt med krydderuerter. Det er dejligt her til efteråret.
Mums en konkurrence! Jeg er stor fan af langtidssimrende retter, for hold fast hvor det giver en meget mere intens og karakteristisk smag.
Hvis jeg vandt, ville jeg lave chili con carne med noget oksebov i stedet for hakket oksekød, når man jo har en slowcooker, er der jo ingen grund til at gå ned på lækkert og saftigt kød 🙂
Der er jo mange ting, men tænker noget vildt vil være perfekt, at lade simre.
Jeg krydser finger og håber man er den heldige. Denne super præmie vil bestemt kunne bruges. I ønskes en forsat god dag, og jeg venter i spænding på udtrækningen ?
Langtids stegt er fantastisk, kødet fremtræder og smager ualmindeligt godt. Jeg vil helt sikkert bruge din opskrift.
Tusind tak til alle jer, der deltog! Igennem lodtrækning har jeg fundet en vinder og det blev Nicolai, som er blevet kontaktet. Go’ dag derude!
Kærlig hilsen
Julie Karla
Jeg ville først prøve den opskrift af som du skriver, for den lyder for lækker !
Den ville jeg servere for gæster. Fx min bror og hans kone og børn eller andre i familien
Efterfølgende ville jeg prøve at eksperimentere med forskellige slags grøntsager. Især dem der hører sig særligt med til efteråret, som fx rodfrugterne.
Jeg vil gerne lave en lækker gullasch
Jeg ville lave en traditionel gullasch – min mand sneaker retten og jeg har faktisk aldrig givet mig i kast med den ??
Jeg vil sige hej til efteråret med en simreret med lammekød og godt med rosemarin og hvidløg, det kan jeg ikke få nok af 🙂
Denne her opskrift må da siges at se rigtig lækker ud, så den vil jeg starte med.
Jeg kunne godt tænke mig at lave en and i slow cookeren. Jeg kan bare ikke se opskrifter på det. Jeg kan heller ikke se, hvor meget max kg er i min slow cooker. Hvis jeg vinder, ønsker min datter sig en slow cooker.
Jeg ville bage et lækkert brød. Og en kage.
Hej, ku rigtigt godt lide din opskrift på oksekøds gryde i crock pot. Jeg ville høre om du hade flere crock pot opskrifter ? 💫
Hej Lisa, Det er jeg rigtig glad for at høre! Jeg har også denne med lammekød og denne med æblesmør
kan man ikke bruge kalvebov steg også ?
Jo!