Jeg kunne ikke stå for de overdrevet skønne økologiske asparges, der var i min Irma den anden dag, så dem købte jeg selvfølgelig og brugte til denne enkle ret bestående af asparges med dressing af honning og sennep. Som på trods af få ingredienser er noget helt særligt på grund af en speciel ting. Nemlig en ost!
Asparges med dressing af honning og sennep + en røget ost
Til denne her salat har jeg brugt en røget Goudan fra Naturmælk, som går virkelig godt sammen med den søde honning-sennepsdressing. Du kan også sagtens bruge en anden slags ost, men prøv at holde det i den røgede afdeling, selvom jeg dog også tror, at en Vesterhavsost vil være godt.
Det er egentlig ikke så tit, at jeg bruger ost i mine salater med undtagelse af feta, men jeg kan faktisk ret godt lide det, så det vil jeg til at gøre noget mere. For det giver det der salte og lidt fede modspil til den friske salat og i det her tilfælge asparges. Og så har jeg også tilføjet friske æbler til salaten, som altså også er et godt sødt modspil til den salte røgede ost.
Den lækreste og nemmeste salat med asparges og dressing.
- 1 bundt asparges
- 1 spsk dijonsennep
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk vand
- 1 spsk flydende honning
- Røget Goudan fra Naturmælk (eller en anden røget ost)
- 1 æble
- olivenolie
Bland dijonsennep, olivenolie, vand, honning og æblecidereddike sammen til en dressing.
Skyl aspargesene og steg dem et par minutter i olie på en varm pande.
Anret aspargesene på et fad og hæld dressingen over. Pynt med skiver af æble samt høvlet røget goudan.