Den anden dag havde jeg fire små og meget modne bananer liggende i frugtskålen. Det er faktisk ikke det værste, der kan ske, når bananerne bliver helt sort-plettede, for så kan de bruges til at søde med i kager, brød, pandekager, vafler eller i min elskede chiagrød. Denne gang brugte jeg de søde bananer i en lækker banankage uden hvedemel, men med lidt chokolade chunks.
Banankage uden hvedemel men stadig alt det gode!
Det er vigtigt, at man bruger meget modne bananer, da jeg ikke bruger andet til at søde med, bortset selvfølgelig fra chokoladen. Banankagen blev super lækker og dejligt svampet, og jeg nød et par skiver med mandelsmør på. Man kan dog også sagtens bare spise den, som den er.
Er du mere til den helt klassiske opskrift på en svampet banankage med chokolade, så har jeg også lavet sådan én!
- 275 g moden banan (skrællet vægt)
- 3 æg (S/M)
- 50 g mandelmel
- 50 g fint kokosmel (også kaldet kokosfiber)
- 50 g grofthakket mørk chokolade
- 2 tsk bagepulver
- 1 spsk fiberhusk (loppefrøskaller)
- 1 tsk kanel
- Kokosolie
Skær de skrællede bananer i mindre stykker og blend dem med æg.
Hæld æggeblandingen over i en skål, og rør de øvrige ingredienser i. Rør dejen godt sammen.
Smør en lille brødform med kokosolie og hæld dejen i.
Bag banankagen ved 200 gr. i ca. 40 minutter, eller indtil den er gennembagt og gyldenbrun. Stik i den for at se om, den er gennembagt. Server evt. skiver af din færdige banankage sammen med mandelsmør.
11 kommentarer
Hej!
Er det nødvendigt med fiberhusk? Eller kan man godt undlade det?
Hej Line, Jeg tror godt, at du kan undlade det. Evt. put lidt mere kokosmel i. KH Julie Karla
Julie Karla helt klart en af de bedste, jeg har prøvet at lave :-):-)
Fantastisk Mette! Det er jeg glad for at høre : )
Hej 🙂 Er det meningen dejen skal blive meget tyk? Jeg har fulgt opskriften til punkt og prikke, men fik en meget tyk og fast dej, nærmest som til boller
Hej Josef, Ja, det er meningen. Kokosmelet optager nemlig meget væske, men dejen skal dog stadig være klistret. KH Julie K
Hej Julie Karla 🙂 Hvor mange personer vil du sige, kagen rækker til?
Hej Katrine. Der bliver nok ca. 10 stykker : )
Hej Julie Karla!
Kan man lave opskriften som muffins og fryse dem ned? Jeg kan nemlig ikke tåle gluten, så det ville være en perfekt opskrift til kager i fryseren, som lige er til at tage med.
Dejlig blog du desuden har! God søndag 🙂
– Sine
Og hvis de kan laves som muffins, hvor lang tid tror du så ca. de skal have i ovnen?
På forhånd tak!
Hej Sine, Det tror jeg sagtens, at du kan. Jeg ved ikke, hvor lang tid de i så fald skulle have, så du bliver nok nødt til at prøve dig frem : ) Men skriv endelig, hvordan det gik : )