Denne her chia marmelade med blåbær var ikke planlagt, men jeg havde lyst til at få tømt fryseren, og dermed også den sidste pose med svenske blåbær, jeg plukkede i sommers. Og det kom der så denne her super nemme chia marmelade ud af. Og det er SÅ godt lige at toppe sin havregrød, som på billedet, med marmeladen eller bare nyde den helt traditionelt med en ostemad. Har i øvrigt blandet lidt mandelsmør i denne her havregrød, og det er lige endnu et tip, der er værd at tage med i opskriftsbogen. Sir’ det bar’!
Chia marmelade med kun 3 ingredienser
Der er vitterligt kun 3 ingredienser i denne her marmelade. Jeg kunne måske godt have tilføjet lidt vaniljepulver, eller lidt kanel, måske noget citronskal eller noget helt fjerde. Men jeg havde egentlig bare lyst til at smage den helt rene blåbærsmag, og nyde gensynet med sommeren bare for en lille stund.
Super lækker og mega nem chia marmelade med blåbær. Sund og sød på samme tid.
- 200 gr frosne blåbær jeg brugte vilde blåbær fra Sverige
- 1 stor spsk chiafrø
- 1 spsk agavesirup
Kom de frosne blåbær i en gryde sammen, og lad dem koge op.
Kom chiafrø og agavesirup i og lad det simre et par minutter.
Tag bærrene af varmen og lad det køle lidt af
Kom din chia marmelade på glas og sæt på køl, og nyd indenfor en lille uges tid.
Mine “gamle” chia marmelader
Jeg har før lavet nogle forskellige bud på chia marmelader eller syltetøj om man vil. Og fælles for dem alle er et minimum af sukker, da jeg bruger chiafrøene til at tykne fremfor tonsvis af hvidt sukker. Så meget bedre for én, og det kan vi li’. Så tag et kig på min hindbærcreme med chia eller min solbærmarmelade med dadler, hvis du er ude efter endnu flere lækre, søde, sundere marmelader.
2 kommentarer
Fantastik god
Tusind tak Tord!