Så er jeg tilbage bag skærmen med en nem gløgg opskrift, som jeg har lavet i min slowcooker. Det er smart at lave den her i, for så holder den sig dejlig varm, når man har gæster. Og har man en stor slowcooker, kan man sagtens doble opskriften op.
Jeg har været i Århus de sidste par dage og besøge mine forældre, og selvom det altid er hyggeligt, er det også rart at komme hjem til sig selv og sine egne ting igen, ikke mindst køkkenting. For dem kommer jeg hurtig til at savne.
Nem gløgg opskrift eller mulled wine, glühwein, vin chaud…
Kært barn har mange navne. Min opskrift på en nem gløgg er uden gløgg ekstrakt, men helt super nem og enkel at gå til. Det er måske mere hen i retningen af englændernes mulled wine eller franskmændenes vin chaud, for den er uden rosiner og mandler og alt det der. Det har jeg aldrig været stor fan af.
Det er egentlig bare varm vin tilsat nogle dejlige julekrydderier. Sådan som jeg bedst kan lide min gløgg.
Og nu vi har taget hul på juleopskrifterne, så tag endelig et kig på et af mine tidligere indlæg med mine bedste juleopskrifter, og glæd dig til næste indlæg, hvor min opskrift på hjemmelavet juleagtig æblesmør kommer på!
Super nem gløgg opskrift, der laves i slowcookeren og tager ingen tid at lave
- 1 flaske rødvin
- 3 dl æblecider alkoholfri eller reduceret
- 2 stk pressede økologiske appelsiner
- skal af 1 appelsin
- 3 stk kanelstænger
- 10 stk hele nelliker
- 2 stk stjerneanis
- 3 spsk agavesirup
Kom rødvin i din crockpot. Tilsæt alle de øvrige ingredienser, herunder også appelsinskal, der bedst skæres af med en grøntsagsskræller.
Sæt din slowcooker på lavt blus (1) i ca. 30-45 eller indtil din gløgg er dejlig varm.
Skift derefter til "hold varm" knappen, da den ikke må begynde at koge, og lad gløggen stå på "hold varm" en lille times tid mere, indtil den serveres, så alle de gode smage rigtig kan trænge ud.