Grunden til denne opskrift med mandelvafler var, at jeg for noget tid siden var inviteret til vaffelsmagning på Hotel D’Angleterre af Wilfa, som laver vaffeljern. Vi skulle smage vafler fra både det søde og det salte køkken. Sidstnævnte havde jeg ikke udforsket før, men det var virkelig en positiv oplevelse. Vi fik vafler med svinebryst, løgmayonaise og syltede asier (tror jeg det var), og det smagte skønt!
Lækre low carb mandelvafler
Jeg blev virkelig inspireret til at gå hjem og lave vafler selv, så i weekenden stod den på de her mandelvafler med citron og chiafrø. Har man ikke chiafrø kan man sagtens erstatte dem med birkes.
Jeg spiste mandelvaflerne med kokosflager og lidt ekstra agavesirup, og så kunne jeg ikke lade være med også at spise et par vaffelhjerter med et godt lag mandelsmør på, så der var dobbelt op på mandlerne! Men det er nu altså noget så dejligt med mandelsmør på.
Du kan også nyde mandelvaflerne med marmelade f.eks. min sundere solbær marmelade med dadler eller min skønne marmelade-agtige hindbærcreme.
- 2 æg
- 1 dl mælk
- 1/2 dl ymer eller anden natural yoghurt
- 2 spsk agavesirup
- 50 gr mandelmel
- 1 spsk fiberHUSK
- 1 knivspids vaniljepulver
- 1 tsk chiafrø
- fintrevet skal af 1 citron
- kokosolie til bagning
- kokosflager
- agavesirup
Bland æg, mælk, ymer og agavesirup sammen.
Tilsæt revet citronskal og vanilje.
Tilsæt mandelmel, fiberHUSK og chiafrø.
Smør vaffeljernet med kokosolie og bag vaflerne. Server vaflerne med kokosflager og ekstra agvesirup og pynt evt. med lidt tørret morgenfrue.
3 kommentarer
Åh hvor ser de gode ud. Får så meget lyst til vafler nu 🙂 Må prøve med mandelmel. Bliver de ligeså sprøde som ved alm. mel?
Tak Linda! Nej de bliver ikke rigtig sprøde, som når man bruger hvedemel, men det smager skønt med mandelmel : )
Hvis det skal være “rigtig” low-carb, ville jeg ikke bruge mælk og agavesirup 😉