Sørme om jeg ikke lige fik lavet en lille blogopskrift i dag på gratinerede østers, som du da skal lave i morgen nytårsaften ik’? Eller er du mere til østers naturel eller slet ingen?
Jeg hører desværre lidt til østers skeptikerne. Desværre siger jeg, fordi jeg ville virkelig gerne ELSKE østers, for det er sgu da lidt fedt med sådan en luksus spise, som man rigtig kan nyde ved helt særlige lejligheder. Men jeg er ved at lære det rent faktisk, og det er også derfor, jeg har lavet denne her opskrift, for dem kan jeg rigtig godt lide.
Her er mine østers nemlig gratineret med creme fraiche blandet med hvidløg, chili og persille og så selvfølgelig dejlig ost på toppen. Nemlig en gruyére ost, som Mikkel havde med hjem til mig fra hans rejse til alperne for et par uger siden.
Gratinerede østers til skeptikerne og de helt store østers-spisere
Så min opskrift her er til dem, der ikke er kæmpe store fans af østers, og dem der bare ELSKER østers. Win win når man skal servere dem for en større crowd nytårsaften, hvor begge hold kan forekomme.
Min nytårsaften
Min nytårsaften i år bliver egentlig ret stille og rolig. Det er jo lidt noget andet, når man har små børn. Sidste år var Nord knap et år og hunderæd for fyrværkeriet. Så er spændt på, hvordan han tager det i år. Derfor har vi også valgt at være hjemme i år, så han trods alt er i trygge rammer, hvis han skulle reagere på samme måde som sidst. Men mon ikke han klarer det fint, nu han efterhånden er en stor dreng. Vi krydser fingre.
Maden
Maden har vi bestilt udefra, så jeg også rigtig kan slappe af. Jeg har sådan set ikke noget i mod at lave mad (surprise) nytårsaften, men vi har bare fundet verdens bedste nytårsmenu, som vi fik sidste år, og det bliver vi nødt til at gentage. Og så er der jo god tid til bare at nyde dagen i morgen, tage på legepladsen og lytte til “festen og gæsten” i radioen. Det program elsker jeg bare. Så en stille og rolig nytårsaften med gode venner og optur mad. Det skal nok blive godt. Og et rigtig godt nytår til alle jer skønne læsere!
Lækre gratinerede østers til fest eller en festlig hverdag!
- 12 stk store østers
- 3 spsk creme fraiche (38 %)
- 1 fed hvidløg
- chiliflager (eller frisk rød chili)
- 1 håndfuld finthakket persille
- friskkværnet peber
- gruyere ost til gratinering (eller anden fast ost som f.eks. Vesterhavsost eller Parmesan)
- Citron til servering
Fjern skallen på dine østers, hæld væden fra og løsn kødet. Læg dem på en bageplade med bagepapir
Rør creme fraiche sammen med presset hvidløg, chili efter smag samt finthakket persille og friskkværnet peber.
Fordel med en teske et lag creme fraiche på hver østers.
Riv gruyere ost over hver østers og grill dem i ovnen, indtil osten får en fin gylden overflade.
Drys de gratinerede østers med friskkværnet peber og dryp med citron ver servering. Nyd dem med det samme.
4 kommentarer
Supergott
Tak!
Synes jeg måtte prøve dem gratineret – spiser dem ellers rå. Det var en fin oplevelse, så tak for opskriften.
Tusind tak for at skrive om din oplevelse med opskriften! Det værdsætter jeg meget. BH Julie