Sponsoreret indlæg af Brox: Så kommer der en opskrift, der er som skabt til at blive spist i løbet af en kold januar måned! Tænk den bedste, lækre kødsauce med rødvin og oksebouillon med et lag af den mest cremede kartoffelmos med flødeost. En vaskeægte Shepherd’s Pie opskrift lyder ikke dårligt vel?!
Jeg er i hvert fald kæmpe fan, og selvom jeg har fået lavet den et par gange nu, under udviklingen af opskriften, kan jeg bare næsten ikke få nok. Jeg elsker varm comfort food, som man så smukt kalder det i USA, og det er faktisk et ret fedt ord, for det er vel det, man mest har brug for i denne her kolde måned, når man sætter sig til bordet?
Shepherd’s Pie opskrift med den bedste oksebouillon
Folk der kender mig her på bloggen eller privat ved, at jeg har en ting for de tyske økosupermarkeder. Jeg er vild med kvaliteten af de tyske økologiske og biodynamiske produkter, og er vild med, at det er de bedste af de bedste produkter, der er samlet ét sted. Jeg vil gerne give lidt flere penge for varer, hvor der er en idé og historie bagved, hvor der er tænkt over f.eks. sundhed og dyrevelfærd.
Derfor blev jeg også ret så begejstret, da det tyske bouillon firma Brox henvendte sig til mig, for at høre om jeg ville skrive om dem på min blog. Brox laver økologiske bouilloner, som er lige til at bruge. De er lavet på ben fra økologiske dyr, der har haft det godt. Og de bruger hele dyret, så ingenting går til spilde. Brox’ koncept er, at det skal smag som vores mormor lavede det, og det gør det faktisk også. Jeg kan i hvert fald sige, at min Shepherd’s Pie er blevet upgraded rimelig meget på grund af den sygt gode bouillon.
Derfor er bouillon sundt
Så ja, jeg ville da super gerne teste deres bouilloner. Både en okse- og en hønsebouillon. Sidstnævnte indgår i øvrigt som hovedingrediens i et senere indlæg. Og skal vi så ikke lige remse op, hvorfor det er, at bouillon kogt på ben er så godt for os?
Kraftben indeholder collagen, og når benene koges i længere tid bliver collagenen til gelantine, som er med til at holde vores led sunde. Det styrker også vores hud, hår og negle. Derudover er der hele den anti-inflammatoriske effekt, der kan hjælpe på de betændelsestilstande, der kan være i kroppen.
Så masser af gode ting, og så smager alt bare bedre, når man bruger en god bouillon i sin madlavning. Jeg har i øvrigt også skrevet om det i mit indlæg på en helt hjemmelavet oksebouillon.
Hvor kan jeg købe det?
Brox skal til at entrere det skandinaviske marked, så vi snart kan købe det i Danmark. Det blir’ godt, og indtil da er det desværre kun muligt via Amazon eller Brox’ egen hjemmeside. En anden sjov ting er i øvrigt, at firmaet netop har været med i den tyske udgave af “Løvens hule”. I ved det program vi også har i Danmark, hvor start up virksomheder søger om penge hos investorer. Og de fik efter sigende en god deal ud af det, så det bliver spændende at følge deres videre færd.
Shepherd’s Pie opskrift
Den helt klassiske Shepherd's Pie opskrift. Så blir' det ikke bedre!
- 1 kg store kartofler
- 3 spsk flødeost
- 3 spsk oksebouillon
- 400 gr hakket oksekød
- 2 stk bananskalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 3 stk gulerødder
- 1 stilk blegselleri
- 200 gr brune champignon
- 2 dl frosne ærter
- 2 stk laurbærblade (fjernes inden tærten samles)
- 1 stilk frisk rosmarin (fjernes inden tærten samles)
- 1 stilk frisk timian (fjernes inden tærten samles)
- 3 dl oksebouillon
- 1/2 dl rødvin
- 2 tsk tomatkoncentrat
- 2 spsk hvedemel
- 1 spsk creme fraiche 38 % (kan udelades, men hvis du har det i køleskabet, så kom det i!!!)
- bredbladet persille til pynt
- Start med at forberede kartoffelmosen. Skræl kartoflerne og kog dem helt møre i letsaltet vand.
Mos kartoflerne sammen med flødeost og bouillon, indtil man har en cremet kartoffelmos.
Snit skalotteløg og hvidløg og skær blegselleri og gulerødder ud i små tern. Skær champignon i skiver og steg det hele på en pande med olivenolie. Tilsæt også de hele krydderurter (de fjernes senere)
Når særligt gulerødderne er ved at være møre, tilsættes det hakkede oksekød. Lad det stege, indtil kødet er gennemstegt.
Tilsæt nu tomatkoncentrat og hvedemel og rør godt rundt.
Tilsæt rødvin og lad det stege med 2-3 minutter.
Tilsæt oksebouillon og lad det simre nogle minutter. Vend til sidst ærter i og creme fraiche og varm igennem. Fjern de hele krydderurter.
Hvis kartoffelmosen er blevet lidt kold, rør den da igennem ved varme og tilsæt lidt mælk, så det er nemmere at røre rundt, og den bliver silkeblød igen.
Kom kødsaucen i en ovnfast gryde, pande eller fad. Fordel kartoffelmosen i et lag ovenpå.
Bag din Shepherd's pie ved 200 gr i 15 minutter. Derefter ved grill i ca. 5 minutter, så overfladen kan blive smuk gylden.
Drys med bredbladet persille og servér.
2 kommentarer
Der mangler virkelig gode købeboullioner så det skal nok blive ensucces.
De fleste boullioner man kan købe bestaår mest af salt.
Det er en dyr pris at bestale for salt.
Så jeg glæder mig til det kommer på markedet.
Håber de får det i COOP får jeg bor på Ærø hvor der ikke er nogen spe ialforretninger.
Helt enig! Og jeg opdaterer indlægget, så snart jeg får at vide, hvor de kommer til at sælge!