Jeg får rigtig tit råkostsalat, enten bare med gulerødder og så nogle forskellige toppings til eller som her blandet med hvidkål. Det er nemlig dejlig nemt, og så har jeg altid gulerødder og hvidkål for den sags skyld i mit køleskab. Derudover passer det som tilbehør til nærmest alt.
Råkostsalat med forskellige toppings
Som sagt så topper jeg altid råkostsalaten med lidt forskelligt, og rigtig tit ender det med enten de her kanelristede rugflager eller ristet kokos. Men jeg er også rigtig glad for at bruge ristede kerner som solsikkekerner og græskarkerner og alle mulige slags nødder, som også gerne er ristede først og med enten kanel eller måske karry, hvis det er til kylling eller fisk.
Råkostsalat med ingefær og to slags topping
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
5 t 22 min
Råkostsalat med ingefær og to slags topping er det perfekte tilbehør til aftensmaden
Ret:
Tilbehør
Køkken:
dansk
Antal: 4
Ingredienser
- 4 gulerødder
- 1/4 hvidkål
- 1 tsk. fint revet ingefær
- 1 tsk. agavesirup
- 1 spsk. olivenolie
Toppings
- Rugflager
- Kanel
- Smør
- Kokosmel
Sådan gør du
- Skær gulerødderne og hvidkålen i grove stykker, og kom det ned i foodprocessoren. Blend indtil det er finthakket. Alternativt kan man rive det på et rivejern.
- Bland råkostsalaten sammen med fintrevet ingefær, agavesirup og olivenolie.
- Rist kokosmelet på en tør pande, indtil det begynder, at tage en smule farve. Tag det af panden og lad det køle lidt af.
- Rist rugflagerne i lidt smør på panden sammen med kanel, indtil rugflagerne bliver en smule sprøde. Lad dem køle af.
- Server råkostsalaten med de to valgfrie toppings.
1 kommentar
Tak for inspirationen – det skal da prøves med det vuns 🙂