Så skydes min maduge i gang med denne her citron quinoa salat med kylling, feta og oliven. På tallerknen findes en citron-gurkemeje quinoa kogt på hønsebouillon, den dejligste saftige kylling med en sød tomat-hvidløgsmarinade, og så skal der selvfølgelig oliven, feta, rødløg og bredbladet persille til. Og lidt agurk for at være ekstra sund. Mums, siger jeg bare.
Quinoa salat mætter og er smuk at se på
Elsker sådan en mættende salat som denne her quinoa salat. Hvor man bliver mæt på den fede måde! Og hvor man kan smage krydderierne og den skønne citron. Og så er jeg vild med salater, hvor de enkelte dele er adskilt på tallerknen, ligesom med min burrito bowl. Det er min foretrukne måde at spise salat på for tiden. Det er måske lidt skørt, men jeg kan godt li’ det overblik der, og så kan man jo altid røre rundt i den undervejs.
Opskriften!
Super dejlig og let aftensmåltid eller frokostret. Denne her quinoa salat med citron smager så skønt!
- 2 dl hvid quinoa
- 3 dl hønsebouillon
- salt efter smag
- 1/4 tsk tørret gurkemeje (bruges mest for den gule farve)
- saft af 1/4 øko citron
- fintrevet skal af 1/2 øko citron
- 2 stk kyllingebryst (á ca 400 gr i alt)
- 1 stor spsk ketchup (med top)
- 1 spsk olivenolie
- 1/4 tsk salt
- 1/2 tsk spidskommen
- 1 tsk oregano
- 1 fed hvidlløg
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 1/2 agurk
- 1/2 glas oliven
- 4 spsk feta i tern
- 1 stk lille rødløg
Start med at skylle quinoaen under koldt vand. Kom quinoa i en gryde med bouillon og lad det koge op. Skru ned og lad det småsimre under låg, en 10 minutters tid, indtil al bouillonen er absorberet.
Vend citronsaft og fintrevet skal i den færdigkogte quinoa samt tørret gurkemeje. Rør godt rundt og smag til med salt.
Rør marinaden sammen til kyllingen. Rør ketchup sammen med olivenolie og tilsæt spidskommen, oregano, presset hvidløg og salt. Smag til, evt. med lidt mere salt.
Smør marinaden på kyllingebrysterne, drys med salt og friskkværnet peber, og bag dem i ovnen ved 200 gr. i ca. 25 minutter, eller indtil de er gennemstegte, men ikke tørre. Skær den stegte kylling i skiver og sørg for at hælde overskydende marinade over ved servering.
Skær agurk og rødløg i skiver. Anret salaten på et stort fad eller 3 tallerkner, hvor man kan se alle de forskellige ingredienser.
Ovre den værste sygdom
Og så er Nord sendt i vuggestue i dag. Han er heldigvis blevet rask efter næsten 10 dage! Og det samme med Mikkel. Så det er SÅ dejligt. Det har været en hård omgang for de to, og for mig der har skullet passe to syge. Så denne her salat er også den første blogret i lang tid, for der har ikke været tid til at kreere de helt store retter i køkkenet, og slet ikke også at style og tage billeder.
Men nu er der ro på igen i det lille hjem, og jeg er stærkt tilbage med et par opskrifter om ugen, lad os i hvert fald satse stærkt på det!