Jeg lavede denne her opskrift på hjemmelavet granola med kokos og ananassalat, før min lille familie og jeg drog til Sardinien for en uge siden. Nu er vi kommet hjem, men VI SKAL bare afsted igen. For vi er fuldstændig solgt til Sardinien. Og jeg kommer til at skrive et helt blogindlæg omkring Sardinien. En lille rejseguide, som især sætter fokus på fordelene ved at rejse udenfor højsæsonerne.
Hjemmelavet granola med den bedste ananassalat
Har du nogensinde smagt ananas i selskab med frisk mynte før? Det er seriøst den bedste kombo ever. Er så vild med det, at jeg har spist det de sidste par uger til morgenmad. På nær selvfølgelig lige den forgangne uge, hvor jeg har spist oste, skinker, drukket cappuccino og spist mere ost til morgenmad. Denne her ananassalat med mynte er så lækker at komme ovenpå sin morgenyoghurt og helt vildt god i selskab med kokosgranola. Så er det sagt.
Og fra i morgen står den på endnu mere ananassalat og generelt bare en masse grøntsager. For det har ikke stået øverst på listen den sidste uges tid, hvor der er blevet tanket godt op på pizza, pasta og italiensk is. Præcis som det skal være på en ferie!
Morgenmadstrifli
Jeg har serveret min hjemmelavet granola med yoghurt og selvfølgelig ananassalat! Og jeg synes, det minder mig lidt om en slags trifli. Og nu vi er ved trifli, så slå endelig også vejen forbi min opskrift på sund hindbærtrifli til morgenmad. Den er og bliver et hit hjemme hos mig.
Super lækker og nem hjemmelavet granola med masser af kokossmag. Hvis du elsker kokos ligesom jeg, så prøv denne her!
- 1 dl grovvalsede havregryn
- 1 dl grovvalsede rugflager
- 1 håndfuld mandler
- 1 tsk chiafræ (kan udelades)
- 1 spsk kokosolie
- 1 spsk kokosblomstsirup (eller agavesirup)
- 2 håndfulde kokostern (Urtekram laver dem bl.a.)
- 3 skiver ananas
- 1 spsk grofthakket frisk mynte
- skal af 1/2 øko lime
- yoghurt (jeg brugte ymer fra Thiese)
- skiver af jordbær
Kom kokosolie og sirup på en pande og lad det smelte ved lav varme. Tilsæt gryn og mandler og rør godt rundt. Lad det stege ved svag varme i 10-15 minutter, mens der røres jævnligt rundt. Lad din granola køle af.
Tilsæt kokostern.
Skær ananas i små stykker og vend med grofthakket mynte og skal af 1/2 lime.
Kom yoghurt i 2 små glas. Top med hjemmelavet granola og ananassalat og fortsæt samme procedure indtil glassene er fyldte. Pynt med jordbær og servér, eller opbevar i køleskabet til senere.