Sandsynligheden for at grillen bliver tændt denne her uge, er ret stor, er den ik’? Temperaturene ser i hvert fald ud til at stige til over de 25 gr., og så kan man passende lave denne her salat på grillen. Jeg kommer nemlig med en opskrift på grillet aubergine med granatæble, sprøde kikærter og dadelsirup, og den ville da passe meget godt på bordet i haven eller altanen. Og hey, blive lige hængende for nederst fortæller jeg lidt om mine sommerferieplaner…
Grillet aubergine med sprøde kikærter er ny favoritsalat
Jeg er altså ret vild med denne her salat. Og når jeg endelig får taget mig sammen til at købe og udhule en granatæble er det det hele værd. Og Nord ELSKER dem også! Og så er det jo endnu mere det hele værd. Jeg serverer også de grillede aubergineskiver med sprøde kikærter, og det er altså altid et hit at komme på sine salater. Dels giver det den bedste sprødhed til salaten, dels så får man også proteinen, der gør salaten ekstra mættende.
Du kan både grille aubergineskiverne på grillen eller bage dem i ovnen. Og du kan også lige forbage dem lidt i ovnen og så bagefter give dem lidt røgsmag og fine striber på grillen. It’s uo to you!
Super dejlig salat, der kan komme på grillen. Grillet aubergine med granatæble er en helt fantastisk sommersalat!
- 2 auberginer
- salt
- olivenolie
- 1 granatæble
- 1 håndfuld frisk mynte
- dadelsirup
- 1 ds kikærter
- 1/2 tsk stdt spidskommen
- 1/2 tsk gurkemeje
- 1/4 tsk kanel
- 1/4 tsk røget paprika (kan udelades)
- 1 nip cayennepeber
- 1/2 tsk salt
Start med kikærterne. Dræn dem og skyl dem under koldt vand. Kom dem i en skål og vend med olivenolie, krydderier og salt. Læg dem på en bageplade og bag ved 225 gr. i ca. 20 minutter, indtil de er dejligt sprøde.
Skær aubergineskiverne i skiver. Pensl dem med olie. Og grill dem på grillen til de er møre. Forbag dem evt. lidt i ovnen inden, så de ikke skal have så lang tid på grillen. Drys med salt og dryp med lidt ekstra god olivenolie.
Tag kernerne ud af granatæblet. Anret salaten. Først lægges de grillede auberginer på et fad. Granatæblekerner og sprøde kikærter drysses over. Til sidst grofthakket frisk mynte og dryp af dadelsirup. Drys med flagesalt og servér.
Hvad jeg skal i sommerferien
Jeg glæder mig altså helt vildt til denne her sommerferie. Måske fordi Nord nu har den størrelse, hvor han forstår så mange ting. Og det er verdens dejligste ting at opdage verden igennem hans øjne. Jeg glæder mig til vi bare skal være sammen alle tre og endda også alle ni, da vi i sommerferien tager en tur til Niedersachsen med hele min familie. Mine forældre, min storebror og hans kone og 2 børn, og så selvfølgelig Mikkel og lille Nord.
I en uge skal vi køre rundt i Niedersachsen, som jeg for alvor opdagede, da jeg sidste år var på pressetur dertil i forbindelse med bloggen. Denne gang tager jeg selv afsted og tager hele familien med, fordi Mikkel og jeg især var så vilde med byerne Braunschweig, Hannover og Celle. Og det her er altså ikke sponsoreret, men bare mig der er varm fortaler for ferie i Nordtyskland. Og i sær når man har små børn og ikke vil køre så langt.
Før Niedersachsen tager vi faktisk til Sverige på endnu en bilferie, men det er bare Mikkel, Nord og jeg. Vi starter i Göteborg, og kører derefter nedad og overnatter på forskellige hyggelige B&B’s ved svenske skovsøer. Ih, jeg glæder mig. Til begge ferier! For jeg er nok både rimelig meget svenskofil og tyskofil, og de to ord eksisterer bare overhovedet ikke vel? Men I forstår, hvad jeg mener!