Sponsoreret samarbejde med Landbrug og Fødevarer: Jeg deltager i en konkurrence lavet af Landbrug og Fødevarer om at lave den bedste ret med kalv. Sammen med 4 andre madbloggere dyster vi om at vinde forbrugernes stemmer på hver vores kalveret. Jeg har ligesom de andre, hooket op med en restaurant for at udvikle opskriften, og mit valg faldt på Restaurant Palægade, som var så søde og seje til at tage udfordringen op sammen med mig! Og det er jeg glad for!
Vil du hjælpe mig?
Og jeg håber, at du vil hjælpe mig! Det eneste du skal gøre er at stemme på min ret. Du kan stemme på voresmad.dk og direkte på min opskrift lige her. Sammen med Restaurant Palægade har jeg lavet en opturs braiseret kalveskank. Altså sådan en kalveskank, hvor kødet kan skæres af med en ske og smelter på tungen. Og så ligger den ovenpå en skive ristet smørstegt surdejsbrød og pyntet med nye ærter, asparges, morkler og solbær. PLUS ikke at forglemme verdens bedste glace!
Vind 10.000 kr til en middag!
Du kan også vinde noget. Når du stemmer, deltager du automatisk i lodtrækningen om et gavekort på 10.000 til et restaurantbesøg på én af de deltagende restauranter f.eks. Restaurant Palægade. Og det er altså optursmad! Til frokost får du Københavns bedste smørrebrød og til aften fantastisk lækker dansk nyfortolket mad af de seriøst bedste råvarer. Det er så godt.
Hvorfor en konkurrence med kalv?
Der er mange aspekter i denne her konkurrence og hvorfor Landbrug og Fødevarer ønsker at sætte fokus på kalvekød. Først og fremmest handler det om, at få forbrugeren til at åbne øjnene op for kalvekød. Man kan lave sindssygt meget lækkert mad med det møre kalvekød.
Og så er der faktisk rigtig mange tyrekalve, der bliver dræbt lige når de er født. Det drejer sig især om Jerseykalve. For de er simpelthen for dyre at opfostre for landmændene. Kvierne bliver jo senere brugt til malkekøer, men hannerne bliver i mange tilfælde slagtet lige efter fødslen. Og det går fuldstændigt imod landmændenes værdier at slå et rask dyr ihjel. Og det er komplet spild af ressourcer. Så jeg synes, at man skal udnytte de ressourcer, der er, og ikke kassere raske dyr.
Det skal dog siges, at der er i gang i en masse tiltag lige nu, der skal forhindre, at så mange tyrekalve må lade livet lige efter fødslen. Men en anden del er også, f.eks. via min blog, at skabe opmærksomhed på kvaliteterne ved kalvekød, så vi kan øge efterspørgslen og derved det økonomiske incitament for at opfostre kalvene.
Et slag for Restaurant Palægade
Og så vil jeg altså lige slå et slag for Restaurant Palægade her til sidst. For de var så seje, at de gad at udvikle en opskrift sammen med mig. Det er virkelig nogle søde mennesker der arbejder her, og en knalddygtig køkkenchef Morten. Så kommer du til København og har lyst til dansk mad, når det er allerbedst. Så tag forbi her!
Jeg håber virkelig, du har lyst til at stemme på mig! Og kvitterer med masser af optursopskrifter her på bloggen.