Sponsoreret samarbejde med Landbrug og Fødevarer Jeg har i et tidligere indlæg slået et slag for mit og Restaurant Palægades bud på en vinderret i Landbrug og Fødevarers opskriftskonkurrence “Bedste ret med kalv”. Nemlig vores opskrift på braiseret kalveskank på sprødt brød med asparges, solbær og morkler. Og nu vil jeg lige dele opskriften med jer, hvis I selv har lyst til at lave denne her optursret, hvor kødet smelter på tungen.
Vind 10.000 kr. til en gourmetmiddag
Ved at stemme på vores opskrift deltager du også automatisk i konkurrencen om at vinde en gourmetmiddag til en værdi af 10.000 kr. På en af de deltagende restauranter, og her vil jeg selvfølgelig selv personligt vælge Palægade, fordi de laver så sindssygt god mad. Men det er op til dig.
Du kan også vinde en masse lækkert kalvekød ved at lægge et billede op på Instagram med hashtagget #bedsteretmedkalv. Altså et billede med en hjemmelavet kalveret. Så bliver den lækreste ret fundet og der kvitteres med masser af godt dansk kalvekød.
Forhåbentlig vinderopskriften på braiseret kalveskank
Og nu jinxer jeg den totalt. Men jeg krydser fingre for, at jeg og Palægade kan gå hjem med sejren. Det vil gøre mig glad og stolt. Og her kommer så opskriften, som jeg håber, I har lyst til at lave en dag!
Super dejligt mørt braiseret kalveskank, der kan skæres over med en ske, og nærmest smelter på tungen!
- kalveskank (i alt 3-4 kg)
- 1 håndfuld sorte peberkorn
- 4 stk laurbærblade
- 1 flaske rødvin
- 1/2 citron
- 150 gr solbær
- 1/2 tsk salt
- 1 1/2 tsk sukker
- 200 gr morkler
- 8 stk grønne asparges
- 1 kg friske ærter
- 1 spsk olivenolie
- 8 stk hvide asparges
- 1 bundt radiser
- 3 stk grønne æbler
- 1/2 citron
- 6-8 skiver godt brød
- ærteskud
- marv fra skanken
Dæk kalveskanken med vand i en gryde og tilsæt peberkorn og laurbærblade. Braiser den i ca. 3 timer til den er mør og falder fra benet.
Vend solbær med lidt salt og sukker, og lad dem trække et par timer.
Når skanken er færdig, tager du den op af lagen. Læg den til side, indtil den har kølet af.
Tilsæt en flaske rødvin til lagen, og kog den ind, indtil du har en tyk glaseringslage. Smag til med salt, peber og citronsaft. Brug marven fra benet til glaseringen, der giver en fed og cremet smag.
Pluk kødet fra benet, og skær det i mindre stykker. Vend kødet i glaseringslagen, og sæt det til side.
Udvand morklerne i mindst ½ times tid, og skyl morklerne grundigt, så der ikke er sand og jord i dem. Steg dem kort på en middelvarm tør pande. De må ikke få for meget stegeskorpe, da de let bliver bitre. Tag dem af og skær dem ud i mindre stykker.
Skyl de grønne asparges og knæk det nederste træde stykke af.
Pil ærterne.
Skær asparges i fine skiver og vend sammen med ærter, olivenolie, salt og sukker.
Skræl de hvide asparges og skær det nederste træde stykke af.
Rens radiser.
Radiser og hvide asparges bruges til crudité (tyndsnittede grøntsagsbånd). Skær dem så tyndt, du kan med en kniv, eller brug et mandolinjern til de lange bånd.
Skær æbler så tyndt du kan med en kniv eller mandolinjern og læg dem i vand med lidt citronsaft, så de ikke bliver brune.
Til det ristede brød kan du bruge hvilket som helst brød, du kan lide. Her er brugt et hjemmebagt surdejsbrød skåret i en tyk skive og ristet af på en pande med lidt olie.
Anret lige som du har lyst – pyntet med ærteskud og marv (evt. røget) fra skanken.