Det her lyder måske som en ret så sjov kombination. Altså ovnristede vindruer med frisk rosmarin som topping til havregrød. Men altså det smager virkelig godt. Og det er efterhånden blevet ret in at spise havregrød, som ikke kun er til den søde side. Altså med mere krydrede og salte toppings. Som f.eks. saltede mandler eller ja, endda bacon.
Så langt er jeg dog ikke gået endnu, men holder mig lidt midt imellem med et bud på en lækker topping til havregrød, der stadig er sød, meeeen også har den der lidt mere intense og krydrede smag af frisk rosmarin. Og jeg synes personligt, at det spiller. Og lad mig endelig høre, hvad du synes, hvis du kaster dig ud i det.
Lækker topping til havregrød med de bedste vindruer
Jeg har efterhånden lavet en del opskrifter, hvor de ovnristede vindruer fungerer som topping eller tilbehør, der lige gir’ det der lidt ekstra til retten. Som f.eks. med mit ristet brød med burrata eller min salade de chevre chaud. Eller nå ja, min opskrift på kylling i fad med basilikumscreme, så hvorfor ikke også på en havregrød. Ja da!
Kom mælk i grøden
Og så lige et ekstra lille tip til havregrøden. Jeg bruger altid halv mælk halv vand. Og det er ret forskelligt om det er mandelmælk, havremælk eller cashewmælk eller helt almindelig komælk. Hvad der lige er åbent i køleskabet. Og den blir selvfølgelig endnu mere cremet, hvis man kun bruger mælk, plantebaseret eller ej. Men halv-halv synes jeg giver det bedste resultat.
Det her er min nyeste craving - den bedste og sjoveste topping til havregrød. Ristede vindruer med frisk rosmarin. Det skal prøves.
- 2 små klaser kernefri vindruer (svarende til ca. en stor håndfuld)
- olivenolie
- 1 spsk balsamico
- flagesalt
- 2 stilke frisk rosmarin
- 2 portioner havregrød
- evt. lidt ekstra sødme fra akaciehonning eller agavesirup
Skyl vindruerne og kom dem påen bageplade med bagepapir.
Dryp lidt god olivenolie over.
Hæld 1 spsk balsamico eddike over.
Drys med en smule flagesalt og bladene fra 2 stilke frisk rosmarin
Bag i ovnen ved 225 gr. i ca. 20 minutter, eller indtil vindruerne begynder at sprække.
Anret vindruerne på de to skåle havregrød. Og sørg for at hælde al den overskydende saft over grøden. Det er nemlig rigtig godt og fyldt med smag!