SPONSORERET SAMARBEJDE MED GEDEOSTEN.DK: Her kommer mit 3. og sidste indlæg i rækken af opskrifter med Soignons økologiske gederulle. Og denne gang er det 3 super lette og ret så lækre tapas med gedeost. De er perfekte til en tapas aften med god vin eller som appetizers før en middag. Og de var et hit herhjemme, og faktisk ikke mindst hos den lille! Yep, han nuppede næsten alle filorullerne!
Lidt om mine tapas med gedeost
Fælles for alle mine tapas opskrifter er, at gedeosten er lun. Der er simpelthen noget helt fantastisk over varm gedeost, der smelter på tungen. Kold gedeost er også super godt, især til sandwiches eller på tapasbræt med charcuterie. Men jeg er helt klart mest til varm gedeost. Og der er så mange gode opskrifter med netop det. Jeg har på det seneste både lavet en salade de chevre chaud og en skøn squashtærte med gedeost! Og endelig mit bud her på lige-til-at-gå-til tapas med gedeost.
- 2 ark filodej (skåret ud i 8 stykker i alt)
- 1/2 gederulle
- 8 stængler frisk timian
- flydende honning
- Ca. 30 gr smeltet smør
Læg de to ark filodej på køkkenbordet og skær 8 rektangler ud i alt.
Start med én rektangel: Pensl den med smeltet smør. I den ene ende lægges frisk timian på en stribe. Fold kanten ind over, så den pakkes ind og pensl med smeltet smør. I den anden ende lægges 4 små halve skiver af gedeost. Dryp med honning og rul fra gedeosten og ind mod timianen. Luk rullen ved at pensle med smør. Fortsæt samme procedure med de øvrige.
Læg filorullerne på en bageplade med bagepapir og pensl overfladen med smeltet smør. Bag ved 200 gr. i ca. 10 minutter, indtil de er smukke gyldne. Servér med det samme.
Sød kartoffel med gedeost, rosmarin og blåbær
- 1 stor sød kartoffel
- olivenolie
- 4 skiver gederulle
- frisk rosmarin
- 8 stk blåbær
- flagesalt
Skræl kartoflen og skær den ud i mellemtykke skiver. Læg på en bageplade. Pensl med olivenolie og drys med en smule flagesalt. Bag i ovnen ved 200 gr. i ca. 20 minutter, eller indtil de er møre.
Halvér de 4 skiver gedeost og fordel dem på de færdigbagte skiver kartoffel. Pynt med frisk rosmarin og et blåbær. Sæt tilbage i ovnen ved 200 gr. i ca. 7-10 minutter, eller indtil gedeosten tager lidt farve.
Paneret gedeost med stikkelsbærkompot
- 8 tykke skiver gederulle
- 1 skive daggammelt surdejsbrød
- stikkelsbærkompot (eller lignende kompot eller syltetøj som f.eks. solbær, blåbær eller æblekompot.
Skær 8 tykke skiver gedeost. Skær forsigtigt det hvide ydre af, så paneringen bedre kan hænge fast ved gedeosten.
Kom brødet i en minihakker eller foodprocessor og blend, indtil man har en fin rasp lignende panering.
Vend de 8 skiver gedeost godt i brødkrummerne.
Varm en pande op med olivenolie eller smør, og steg gedeostskiverne ved høj varme et par minutter på hver side. Tag dem af varmen, drys med salt og friskkværnet peber og servér sammen med f.eks. stikkelsbærkompot.
1 kommentar
Wauw det ser lækkert ud! Især nr tre! Den skal prøves i weekenden