Det her er sådan en ret, hvor tingene bare smelter sammen. Alt passer bare godt til hinanden. De bagte figner med osten. Osten med valnødderne. Valnødderne med honning. Og så rosmarinen der også passer fint ind i ligningen.
Jeg havde figner liggende på køl, og ventede lidt til den rigtige opskrift dukkede op i hovedet, og det blev denne her med bagte figner, gedeost, rosmarin og honning.
Bagte figner med andre typer oste
Jeg havde gedeost liggende i køleskabet, da jeg har udviklet en del opskrifter med gedeost her på det seneste, så det var oplagt, at det var det, der skulle i. Men er du mere til andre typer af oste, så prøv f.eks. ricotta i stedet for eller til de lidt mere rutinerede en god blåskimmel. Alt smager godt i de søde bagte figner.
Rosmarinen kan i øvrigt også sagtens skiftes ud med f.eks. salvie eller timian. Det vigtige er bare, at det er friske krydderurter. Det gør en stor forskel.
Til forret eller dessert
Jeg vil servere de her figner til forret med en lille skøn, grøn salat til vendt i en balsamicodressing eller simpelthen som osteindslaget efter en fin middag. Og lige før den rigtige dessert. Den kan også sagtens udgøre selve desserten. Det er en smagssag.
Super skønne bagte figner med fyld af gedeost, rosmarin, valnødder og honning
- 4 stk modne friske figner
- 4 skiver gederulle
- 4 stk valnødder
- 2 kviste frisk rosmarin
- flydende honning
- salt
- friskkværnet peber
Skyl fignerne og skær et kryds halvvejs igennem dem.
Fyld dem med en skive gedeost.
Dryp med flydende honning. Drys frisk rosmarin over. Hak valnødderne fint og drys også dem over.
Afslut med salt og friskkværnet peber og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter. Servér med det samme.